MEGADETH NAHRÁVAJÚ NOVINKU, EDGUY S PODROBNOSŤAMI O NOVINKE

Megadeth pracujú na pokračovateľovi albumu Endgame. Z tábora EdGuy prišli podrobnosti o novom albume a o nadchádzajúcom turné. Enslaved prirpavujú EP. Decapitated zverejnili názov nového albumu. Paul Speckmann sa chystá obnoviť na koncertných pódiách kapelu Abonimation. Gothicov Elis opustila speváčka Sandra Schleret. Na YouTube sa objavilo fanúšikovské video z prvého Nergalovho vystúpenia po transplantácii.
Zaujímavé správy prišli aj z tábora legendárnych Megadeth. Kapela momentálne pracuje na novom albume a a proces nahrávania je v plnom prúde. Začiatkom tohto týždňa kapela začala pracovať na bicích. Nasledovník albumu Endgame nahráva kapela s producentom Johnnym Karkazisom (Machine Head, Sevendust, Staind, Disturbed) a na pulty obchodov by sa novinka mala diostať niekedy na jeseň tohto roka prostredníctvom Roadrunner Records.

Domáca kapela Tobiasa Sammeta, teda Edguy oznámila názov nového albumu. Novinka sa bude volať Age of the Joker a vyjde niekedy v auguste protredníctvom Nuclear Blastu. Nový materiál sa nahrával v hannoverskom štúdiu Peppermint Park, kde predtým nahrávali Scorpions alebo Phil Collins. Podľa Sammetových slov, kapela nahrala 13 skladieb, no na album vyberú iba desať z nich. EdGuy od septembra naplánovali aj európske turné na podporu nového albumu počas, ktorého 6. októbra zavíta kapela aj do Prahy a 23. októbra vystúpia Tobias a spol. v Zlíne, kde by malo celé turné končiť. Či pribudnú ešte nejaké termíny momentálne nie je známe.

Nórski vikingovia Enslaved pripravujú 5 skladbové EP nazvané The Sleeping Gods. Päť skladieb sa bude rozprestierať na ploche 28 minút a už čoskoro bude zadarmo prostredníctvom Scion A/V.

Poľksí deatheri Decapitated zverejnili názov pripravovanej novinky. Nový album sa bude teda volať Carnival Is Forever a vyjde v druhej polovici roka prostredníctvom Nuclear Blastu. My ešte pripomíname, že fanúšikovia tejto kapely sa môžu tešiť na ich košický koncert, ktorý sa uskutoční 19. mája.

Frontman legendy Master Paul Speckmann sa rozhodol oživiť ajs voju druhú kapelu Abonimation. S ňou plánuje v novembri európske turné. Preto prosí záujemcov o usporiadanie ich koncertu, aby ho kontaktovali na mailovej adrese: bruchsteinrec@aol.com. Speckmann vie, že pôvodnú zostavu Abonimation sa mu nepodarí obnoviť, pretože pred mnohými rokmi zomrel jej pôvodný gitarista Dean Chioles na sklerózu multiplex, no Speckmann chce fanúšikom tejto kultovej kapely urobiť radosť európskym turné.

Speváčka lichtenštajnskej gothic metalovej kapely Elis, Sandra Schleret sa rozhodla opustiť skupinu. My pripomeňme, že Sandra to nemala ľahké, pretože do skupiny prišla v roku 2006, kedy musela nahradiť zosnulú speváčku Sabine Dunser, ktorá počas skúšky dostala krvácanie do mozgu a o deň nato zomrela. Elis sa rozhodli pokračovať ďalej a spolu so Sandrou trošku zmenili štýl. Elis nahrali so Sandrou jedno EP a jeden album Catharsis v roku 2009, ktorý je zatiaľ ich posledným štúdiovým počinom. Podľa vyjadrenia Sandry Schleret sa členovia kapely rozprávali medzi sebou o tomto Sandrinom kroku a zhodli sa, že ak má odísť tak je to najlepšie v tejto chvíli a tak sa aj stalo. „Veľmi sa chcem poďakovať všetkým fanúšikom Elis, ktorí mi pripravili naozaj vrúcne privítanie. Dúfam, že sa budeme vídať už čoskoro,“ stojí v oficiálnom Sandrinom vyhlásení.

Na internete sa už objavilo aj fanúšikovské video z prvého vystúpenia po zotavení sa z transplantácie kostnej drene Adama „Nergala“ Darskeho. Nergal vystúpil v Katowiciach s kapelou Fields of Nephilim. Video nájdete pod dnešnými novinkami.