Fest Tvrdý Fest v Martine: Zahrajú dve maďarské kapely, Slováci ABSTRACT, DEMENTOR a ďalší

V Martine sa v októbri uskutoční zaujímavá akcia nazvaná fest Tvrdý Fest. Tešiť sa môžete na štyri skvelé mená z domácej scény a dvoch zahraničných hostí z Maďarska.

Fest Tvrdý Fest

ABSTRACT (Sk – Banská Bystrica) – instrumental metal
ANGERSEED (Hun) – death metal
NIGROMANTIA (Hun) – death metal
EDITOR (Sk – Martin) – hardcore metal
DEMENTOR (Sk –Ružomberok) – brutal death metal
DARKTIMES (Sk – Liptovský Mikuláš) – black metal

Sobota 22.10.2016, Martin – Zábavné centrum Kocka
Štart: 18:30, vstupné: 5 €

fest-tvrdy-fest-plagat

Banner k akcii

Ako prvá otvorí brány pekiel legendárna kapela DEMENTOR. Táto stálica slovenskej death metalovej scény má už za sebou toho naozaj veľa a albumy ako „The Church Dies“, „The Art of Blasphemy“ alebo „Kill the Thought on Christ“ sú zapísané zlatým písmom v slovenskom undergrounde. Samozrejme, aj ich posledná tvorba je stále na vysokej úrovni a také bude aj ich vystúpenie.

Po nich sa predstavia domáci Martinčania EDITOR. Kapela, ktorá je na scéne už skoro 30 rokov, vám nasolí hardcore/thrash a predstaví aj piesne z pripravovaného albumu.

Následne príde náklad dvoch maďarských death metalových smrští. Začnú NIGROMANTIA z mesta Nyíregyháza. Kapela sa pohybuje na scéne už od roku 2009 a na koncerte v Martine vám odprezentuje veci z ich zatiaľ posledného albumu „Inherited Burden“, ako aj pripravované novinky .

Po nich sa predstavia ďalší Maďari – ANGERSEED z Debrecínu. Skupina sa za svoju pomerne krátku kariéru vyšplhala medzi elitu nielen maďarskej death metalovej scény, ale svoje miesto si už nachádza aj na svetových pódiách . Svedčia o tom aj mnohé odohrané koncerty po boku známych mien . Do Martina prídu odprezentovať zatiaľ ich posledný album „The Proclamation“, ako aj staršie veci z predošlých albumov .

Tešiť sa môžete aj na inštrumentalistov ABSTRACT z Banskej Bystrice, ktorí vlani oslávili 20. výročie a temných black metalistov DARKTIMES z Liptovského Mikuláša.

Fb Event

Tlačová správa