NOVINKY OD RHAPSODY OF FIRE, LACUNA COIL ALEBO PAIN

Rhapsody of Fire zverejnili podrobnosti o novom albume a aj jeho artwork. Lacuna Coil začali pracovať na novom albume. Ponúkame vám tretí videotrailer k novinke od Arch Enemy. Peter Tägtgren komentuje vo videu skladbu po skladbe na novom albume Pain. Whitesnake vydajú nové live CD/DVD. Blood Red Throne nahrávajú 6. album. Novinky zo svojho tábora zverejnili Nemci Obscenity.
Opäť sa nám pripomínajú aj Taliani Rhapsody of Fire, ktorým vyjde 17. júna prostredníctvom Nuclear Blastu nový album From Chaos To Eternity. Novinka bude podľa slov kapely prirodzeným vývojom po minuloročnom albume The Frozen Tears of Angels. Novinku produkoval Sascha Paeth (Avantasia, Angra, Kamelot) a nájdete na nej 14 nových skladieb. Jej artwork nájdete pod dnešnými novinkami.

Ďalší Taliani, tentokrát Lacuna Coil, oznámili, že začali pracovať na novom albume. Lacuna Coil budú na novinke opäť spolupracovať s producentom Donom Gilmoreom (Pearl Jam, Linkin Park, Bullet For My Valentine). Na zatiaľ bezmennej novinke pracovala kapela v rodnom taliansku, kvôli väčšej autenticite albumu. Nový materiál sa dostane do obehu vďaka labelu Century Media Records, presný dátum vydania, však zatiaľ nie je známy.

Arch Enemy zverejnili tretí krátky video trailer k novinke Khaos Legions, ktorá vyjde 30. mája prostredníctvom Century Media. Trailer nájdete pod novinkami.

Dnes vám ponúkneme aj druhé video, v ňom líder Painu Peter Tägtgren komentuje nový album You Only Live Twice skladbu po skladbe. Novinka od Painu vyjde 3. júna prostredníctvom Nuclear Blastu a spomínané video nájdete od novinkami.

Veteráni Whitesnake vydajú 7. júna nové live CD/DVD s názvom Live at Donington 1990. Koncert bol zaznamenaný 18. augusta 1990 na efstivale Monsters of Rock, kde whitesnake vystúpili ako headliner. DVD bude obsahovať 17 skladieb a CD bude rozdelené na dva disky. 

Blood Red Throne začali nahrávať šiesty album kapely. Zatiaľ bezmenná novinka bude obsahovať 9 skladieb a vydá ju Sevared Records.

Nemecké deatheri Obscenity majú nového basáka. Stal sa ním Jorg Pirch (ex – Tears of Decay). Okrem Pircha však nedávno kapela získala aj nového gitaristu Christopha Weertsa (ex – Assasinated) a do kapely sa vrátil bubeník Sascha Knust (ex – The Awakening). Fanúšikovia tejto kapely iste vedia, že minulý rok sa ku kapele pridal americký vokalista Jeff Rudes. Obscenity pracujú momentálne v takomto zložení na ôsmom albume, ktorý dostal názov All You Can Kill a ten by mal vyjsť niekedy koncom tohto roka.