Začína nový ročník prestížnej súťaže Wacken Metal Battle Slovakia!

Po ročnej pauze štartuje na Slovensku už jubilejný 5. ročník prestížnej súťaže Wacken Metal Battle Slovakia 2017! Už o pár dní sa môžu slovenské skupiny prihlasovať.

Slovenská republika sa po ročnej pauze opäť vrátila do veľkej rodiny Wacken Metal Battle. To znamená jediné. Na budúcoročnom gigantickom festivale Wacken Open Air (3. – 5.8.2017) sa predstaví už piata kapela z našej krajiny. Na Wackene si zatiaľ zahrali RUST2DUST z Bratislavy, MIDNIGHT SCREAM z Veľkého Krtíša, ANSTRATUS z Banskej Bystrice a RENAISSENSE z Rožňavy.

wmb-2017-logo

Logo Wacken Metal Battle 2017

Celá súťaž na Slovensku štartuje v sobotu 15. októbra nultým kolom, ktoré bude trvať 5 mesiacov, do 15. marca 2017. Počas tohto obdobia sa budú môcť slovenské metalové hudobné skupiny prihlasovať do súťaže. Víťazná sa predstaví v lete v celosvetovom finále priamo na pódiách legendárneho Wackenu.

Porota vyberie 12 skupín do divízie Východ a divízie Západ. Demograficky organizátori rozdelili Slovensko pomyselným stredom vo Zvolene a Banskej Bystrici, skupiny z týchto miest budú spadať do divízie Východ, všetko smerom na Západ už bude v divízii Západ.

Semifinálové kolá, počas ktorých sa úspešné kapely predstavia naživo porotcom a fanúšikom, sa uskutočnia 8. apríla 2017 (pre divíziu Západ, miesto sa ešte upresní) a 22. apríla 2017 pre divíziu Východ, miesto sa ešte upresní). V každom semifinále sa predstaví 6 skupín, z ktorých 3 najlepšie postúpia do celoslovenského finále, ktoré prebehne 20. mája 2017!

Ale to nie je všetko. Kapela, ktorá skončí vo finále na druhom mieste, si automaticky zahrá v auguste na veľkom slovenskom festivale More Than Fest (18. – 19. 8. 2017) vo Zvolenskej Slatine!

O všetkom bude rozhodovať odborná porota v zložení:

Stanislav „Stillborn“ Černák (Valhalla.sk)
Michal Roháč (Hellmagazine.eu)
Dodo Ďatel (hudobník GALADRIEL, Rock Hard a Gutter Society)
Lukáš „Bukáčo“ Polák (Hlukoskop.sk)
Juraj Haríň (Rádio pre život)

Do poroty pribudne ešte počas nultého kola jedno známe meno!

Skupiny, pozorne si preštudujte podmienky pre prihlásenie do súťaže:

1. Kapela sa musí prihlásiť do súťaže od 15.10.2016 do 15.3.2017 na e-mailovú adresu: gigantpromotion@gmail.com
2. Musí poslať v e-maili tieto informácie:
– Názov kapely
– Žáner kapely (akceptované budú len metalové žánre)
– Fotka
– Link na stránku, kde je možné vypočuť si aspoň 2 skladby z ich tvorby.
– kontakty (e-mail + mobil + meno zástupcu kapely)
– logo kapely
3. Kapela musí dokázať odohrať 30 minútové vystúpenie na živo (prezentovať môžete len vlastnú tvorbu).
4. Kapela súhlasí, že na živé vystúpenia pricestuje na vlastné náklady – takisto aj na Wacken Open Air.
5. Kapela nesmie mať uzatvorenú platnú zmluvu so žiadnym zahraničným vydavateľstvom. Akceptujeme len lokálne vydavateľstvá.

Tešíme sa na vašu účasť v súťaži!