THE OCEAN SA PREDSTAVIA V JÚNI V BRATISLAVE

THE OCEAN
INTRONAUT
RED FANG
EARTHSHIP

Utorok 7. júna, Bratislava – Randal Club
Nemecko-švajčiarskych THE OCEAN celkom iste môžeme nazvať experimentátormi, ktorí búrajú hranice žánrov. V minulosti sa dali nazvať skôr projektom alebo kolektívom okolo kreatívneho Robina Stapsa, dnes už môžeme povedať, že pôsobia ako plnohodnotná kapela. Možno práve ich vzrušujúca rozmanitosť neustále posilňuje ich pozíciu a THE OCEAN si získavajú priazeň ďalších a ďalších fanúšikov. Európske turné s menami ako OPETH, DILLINGER ESCAPE PLAN a ANATHEMA len posilnili ich pozíciu a THE OCEAN znova a znova dokázali, že ich živé vystúpenia sú skutočným zážitkom pre fajnšmekrov.

Na aktuálnom turné ich sprevádzajú Američania INTRONAUT , ktorí sa pohybujú na tenkej hranici medzi psychedelickou brutalitou, uvoľňujúcou melodikou a nepredvídateľnými zmenami tempa. Ich inteligentná svojráznosť a sviežosť mnohým poslucháčom ukázala nimi doposiaľ neobjavené možnosti metalovej hudby.

RED FANG naopak prevedú fanúšika dobami, keď rocková hudba bola špinavšia a živočíšnejšia. Hoci v ich hudbe počuť mnohé vplyvy, medzi ktoré počítajú aj BLACK SABBATH alebo BLACK FLAG, vytvorili si svoju vlastnú hudobnú identitu. Štvoricu uzatvárajú EARTHSHIP, ktorí sú personálne previazaní s THE OCEAN (hlavou kapely je ich bývalý bubeník Jan Oberg a na gitaru hrá samotný Robin Staps). V tomto prípade sme ale niekde trochu inde. V tvorbe EARTHSHIP nájdeme odkazy na agresivitu začiatku deväťdesiatych rokov, ale aj odkazy na niektoré spolky súčasnosti ako BARONESS, KYLESA alebo CROWBAR.

http://www.myspace.com/theoceancollective
http://www.theoceancollective.com/
http://www.myspace.com/intronaut
http://blogronaut.blogspot.com/
http://www.myspace.com/redfangpdx
http://redfang.net/
http://www.myspace.com/wearetheearthship
http://www.wearetheearthship.com/
www.apocalypse.sk

Vstupné:
14 eur – predpredaj v sieti Ticketportal
16 eur na mieste

Tlačová správa