OPETH ZVEREJNILI NÁZOV 10.ALBUMU, KLIPY OD SABATON A SHINING

Opeth prezradili podrobnosti o desiatom štúdiovom albume. Sabaton a Shining zverejnili nové videoklipy. Michael Schenker vydá v Japonsku album Temple of Rock. Kamelot pracujú na nových skladbách. Sinister sú už v novej zostave a dokonca zverejnili aj názov nového albumu. Pathology začnú v lete nahrávať nový album. Limp Bizkit zverejnili podrobnosti o comebackovom albume.
Švédska progresívna kapela Opeth zverejnila názov nového albumu. Desiaty album v poradí sa bude volať Heritage a v septembri vyjde pod hlavičkou Roadrunner Records. Nový materiál sa nahrával začiatkom tohto roka v štúdiu Atlantis v Štokholme. Mix albumu si vzal na starosti Steven Wilson (Porcupine Tree) a líder kapely Mikael Akerfeldt.

Švédi Sabaton po dlhšom čase dokončili videoklip ku skladbe Screaming Eagles, ktorá sa nachádza na aktuálnom albume Coat of Arms. Videoklip nájdete pod dnešnými novinkami.

Nový videoklip nahrali aj ďalší Švédi, tento krát Shining. Klip je na skladbu Fortvivlan, Min Arvedel, ktorá sa nachádza na dlho očakávanej novinke VII: Fodd Forlorare, ktorá vyšla 11. mája. Tento videoklip je vôbec prvým v 15 ročnej histórii kapely. Klip režírovali Martin Strandberg a líder kapely Niklas Kvarforth. Videoklip nájdete pod novinkami.

Legendárny gitarista Michael Schenker vydá 27. júla v Japonsku album Temple of Rock, na ktorom sa bude nachádzať 13 skladieb a dva bonusy. Na albume sa podieľalo aj množstvo hostí, za ktorých spomenieme Slasha (Velvet Revolver, ex – Guns N Roses), Rudolfa Schenkera (Scorpions), Chrisa Sladea (AC/DC) alebo Mylesa Kennedyho (Alter Bridge, Slash).

Gitarista kapely Kamelot Thomas Youngblood prezradil, že kapela už pracuje na nových skladbách, presnejšie už majú dve hotové. V septembri po turné sa začnú kompletne venovať písaniu nového materiálu.

Pred pár dňami sme vás informovali o odchode troch členov holandskej kapely Sinister. Jediný zostávajúci člen vokalista Aad Kloosterwaard už zohnal za nich náhradu. Takže okrem neho tvoria Sinister aj bubeník Toep Duin (ex – Unlord), gitarista Bastiaan Brussaard a basák Dennis Hartog (ex – Mentorhawk). S novou zostavou má kapela hotové už aj dve skladby. Kloosterwaard zverejnil už aj názov pripravovanej novinky, ktorá sa bude volať The Carnage Ending.

Americkí deatheri Pathology, ktorých sme mali možnosť vidieť v apríli počas spoločného turné s Obituary a Grave, plánujú v lete nahrať pokračovateľa albumu Legacy of the Ancients. Nový album by mali nahrávať spoločne s producentom Danielom Castlemanom (Impending Doom, As I Lay Dying, Winds of Plague).

Nový, comebackový album Limp Bizkit nazvaný Gold Cobra vyjde 28. júna prostredníctvom Interscope Records. Na novinke bude 14 skladieb, pričom v jednej z nich hosťuje Gene Simmons (Kiss). Kapela okolo Freda Dursta momentálne pracuje na videoklipe ku skladbe Shotgun.