NOVÝM GITARISTOM KREYSONU JE SLOVÁK, KLIP OD ANATHEMY

Česká legenda Kreyson má nového gitaristu, ktorým sa stal Slovák Peter Boška. Anathema nahrala nový videoklip. Astral Doors pracujú na novom albume. Rush chystajú DVD. Nová kapela Infinita Symphonia bude mať na debute dvoch zaujímavých hostí. Powerwolf sa rozlúčili so svojím bubeníkom. Fíni Barren Earth začali pracovať na novom albume.
Českí metaloví veteráni Kreyson prijali do svojich radov druhého gitaristu. Ním sa stal Slovák Peter Boška, pochádzajúci zo Žiaru nad Hronom. Boška pôsobil v kapelách Slavery, King Size alebo mindway. Ako gitarista hosťoval napríklad u Anny K. Premiéru na pódiu zažije tento gitarista počas vystúpenia na Masters of Rock. 

Britská formácia Anathema nahrala nový videoklip, ktorý je na skladbu Dreaming Light z aktuálneho albumu Were Here Because Were Here. Videoklip nájdete pod dnešnými novinkami.

Nový album Jerusalem od švédskych melodikov Astral Doors bude mixovať Daniel Bergstrand (Meshuggah, Dimmu Borgir, Soilwork). Nový album by mal vyjsť niekedy v októbri.

Podľa serveru Musictap.net vydajú v septembri Rush nové koncertné DVD. Bližšie informácie neboli o tomto počine zatiaľ zverejnené.

Nová symphonic prog kapela Infinita Symphonia sa upísala labelu Scarlet Records, ktoré im vydá debutový album A Minds Chronicle. Novinka by mala vyjsť niekedy v júni. Na debute tejto kapely budú hosťovať aj Tim „Ripper“ Owens (Judas Priest, Iced Earth) a Fabio Lione (Rhapsody of Fire, Vision Divine).

Melodici Powerwolf sa rozišli s bubeníkom Tomom Dienerom. Kapela oznámila, že ich cesty sa rozišli už v decembri počas písania skladieb pre nový album Blood of the Saints.

Fínski progresívni deatheri Barren Earth začali nahrávať nový album. Podľa slov klávesistu Kasper Martenson kapela pracuje na 12 nových skladbách, či sa však všetky objavia na novinke isté zatiaľ nie je. Bližšie informácie o pripravovanom albume kapela zatiaľ nezverejnila.