Hrali po boku BEHEMOTH alebo CARPATHIAN FOREST: V decembri vystúpia na Slovensku Taliani VOLTUMNA

Začiatkom decembra vďaka BURN_Booking na Slovensku po prvýkrát uvítame taliansku black/death metalovú kapelu VOLTUMNA.

VOLTUMNA (Ita) – black/death
OHEN (Sk – Trnava) – blackened symphonic metal
MANYAC (Sk – Sereď) – thrash metal
FROZEN BLOOD (Sk – Bratislava) – blackened death metal
ŽRIEBÄDLO (Sk – Sereď) – black metal
BLOODY REDEMPTION (Sk – Revúca) – old schol death metal

Piatok 2.12.2016, Bratislava – Fuga
Sobota 3.12.2016, Banská Bystrica – Tartaros

Vstupné na oba koncerty je 7 eur.

Taliani VOLTUMNA svoje korene datujú k roku 2009 a opierajú sa o tematiku starej civilizácie Etruskov. V roku 2011 vydali svoje prvé EP „Chimera“, čím začali svoje intenzívne turné po Taliansku. Následne v roku 2012 nahrali debutový album „Damnatio Sacrorum“ pod produkčným dohľadom Paola Pieriho (HOUR OF PENANCE, ABORYM). Hudobne sa album štylizuje do old school death/black metalovej brutálnosti. Nasledovali koncerty po celej Európe s menami ako INQUISITION, TAAKE a CARPATHIAN FOREST.

voltumna

VOLTUMNA

V roku 2014 sa znovu ponorili do štúdia, kde zasa v spolupráci s Paolom Pierim vznikol album „Disciplina Etrusca“, čo odštartovalo turné po celom svete, festivaly MetalGate Czech DeathFest, The British Incineration Festival, The Ukrainian Carpathian Alliance, Metal Crowd Open air v Bielorusku, turné v južnej Afrike spolu s BEHEMOTH a letné turné v spojených štátoch. V roku 2015 vyšiel u vydavateľstva Subsound Records stále aktuálny album „Disciplina Etrusca“.

V roku 2016 pokračujú VOLTUMNA s koncertmi a na začiatku decembra po prvýkrát zavítajú na Slovensko. Na ich nekompromisnú temnotu sa môžete tešiť už 2. a 3. decembra v Bratislave a Banskej Bystrici.

Spolu s nimi na oboch koncertoch zahrá mladá Slovenská blackened/symphonic metalová mašina OHEN z Trnavy. „Ohniváci“ v roku 2014 vydali svoj debut „Mortal Man“ a momentálne nahrávajú materiál na svoj druhý album, z ktorého môžete väčšinu piesní ochutnať na ich koncertoch.

V Bratislavskej Fuge sa 2. decembra predstavia VOLTUMNA, OHEN, MANYAC a FROZEN BLOOD. Hneď na ďalší deň, v sobotu 3. decembra, sa v banskobystrickom klube Tartaros okrem VOLTUMNA a OHEN predstavia kapely ŽRIEBÄDLO a BLOODY REDEMPTION.

Bratislava – program
20:00 Frozen Blood
21:00 Manyac
22:00 Ohen
23:10 Voltumna

B. Bystrica – program
20:00 Bloody Redemption
21:00 Žriebädlo
22:00 Ohen
23:10 Voltumna

voltumna-plagat-bb-ba

Plagát k obom slovenským koncertom

Tlačová správa