Opäť sa ide pomáhať detskej klinike: Celestial Helpfest s kapelami SPASM, ČAD, DEPRESY alebo GALADRIEL

V Bánovciach nad Bebravou sa opäť bude pomáhať prostredníctvom benefičného hudobného festivalu  Celestial Help Fest 2016.

CELESTIAL HELP FEST 2016

SPASM (Cze) – drum n bass porno core
ČAD (Sk – Svätý Jur) – crust n roll
MALIGNANT TUMOUR (Cze) – metal n roll
DEPRESY (Sk – Trenčín) – death/black metal
GALADRIEL (Sk – Bratislava) – dark metal
a ďalší

Sobota 26.11.2016, Bánovce nad Bebravou – MSKS
Štart: 16:00, vstupné: 6 €

Rok nám „letí ako blázon“, a preto je tu najvyšší čas poodhaliť dátum tohoročného CELESTIAL HELP FEST(u). Zámer tohto festivalu zostáva (a vždy aj zostane) naďalej nezmenený, čo pre nezainteresovaných (alebo pre tých, ktorí sa s týmto podujatím stretajú po prvýkrát) znamená, že za kompletný finančný výťažok, ktorý na festivale vyzbierame, nakúpime potrebné prístroje, medicínsku techniku, prípadne iný materiál pre naše detské nemocničné oddelenie v Bánovciach nad Bebravou.

Ide už o 6. ročník tohto benefičného festivalu a je úžasné, že z výťažku predchádzajúcich ročníkov, sme boli schopní zakúpiť nášmu detskému oddeleniu mnoho medicínskych prístrojov, ktoré našim lekárom pomáhajú pri práci, no hlavne efektívnejšie napomáhajú pri liečení našich / vašich detičiek. Každý rok sa Hoyas snaží prízvukovať skutočnosť, že ide o „číru undergroundovú myšlienku“, a následne z toho pochopiteľne vyplýva, že sa nik z vás nemusí obávať toho, že si niekto za vyzbierané financie „namastí svoje vrecká“ a klinike v Bánovciach nad Bebravou tak poputuje len určitá časť z celkovej vyzbieranej sumy. „Tak to teda ani náhodou, na takýto „špinavý“ systém (ne)financovania si dávam extrémny pozor a na to vezmite (pokojne aj ten najsilnejší) jed!,“ povedal hlavný organizátor akcie a známy slovenský bubeník Hoyas.

„Snažím sa, aby z roka na rok stúpala úroveň festivalu, samozrejme v rámci dostupných možností. Hlavne mám snahu dotiahnuť sem kvalitné hudobné zoskupenia, ktoré ma počas roka úplne dostali a z toho usudzujem, že by sa mohli rovnako páčiť aj vám. Uvedomujem si, že niekto z vás si možno (v duchu) povie, že by to chcelo aj nejaké „veľké hudobné meno“, ale k tomu mám samozrejme pripravený nasledovný „kontra-argument“. Stále sa bavíme o benefícii, no a vyplatiť „mastný honorár“ nejakej veľkej kapele, tak to mi príde naozaj ako dehonestácia tejto myšlienky. Preto radšej zostanem tam, kde som „doma“ a budem riešiť predovšetkým kapely, ktoré prídu podporiť zámer tohto festivalu naozaj iba za jedlo a drinky, prípadne za minimálne cestovné náklady, aby vyzbierané financie mohli v čo najväčšom počte pomáhať práve našej detskej klinike,“ doplnil otec myšlienky.

Fanúšikovia kvalitnej hudby sa môžu tešiť na výborné koncerty v podaní SPASM, ČAD, MALIGNANT TUMOUR, DEPRESY, GALADRIEL, PUNKOVÁ KNEDĽA, ROZPOR, NEKULTÚRA, TRUE REASON. Trenčianska legenda DEPRESY pritom odohrá exkluzívny koncert v novej zostave (za bicími s Hoyasom). „Tucet mesiacov prešiel a sme späť so živými vystúpeniami, ktoré zahŕňajú nové skladby, ale aj skoršie songy so závanom čerstvej rytmiky. Naša noc znovuzrodenia je spätá s ušľachtilou ideou – podporiť Celestial Help Fest a Hoyasovu snahu vyzbierať finančné prostriedky pre detské oddelenie bánoveckej nemocnice. Ak vás zaujíma naše hudobné smerovanie, príďte nás podporiť na Celestial Help Fest!,“ píše sa v oficiálnom vyjadrení kapely.

celstial-helpfest-2016-plagat

Plagát k Celestial Help Fest