RAVENCLAW sa tešili veľkému ohlasu nemeckého publika. V Hamburgu si zahrali spolu s MASTERPLAN

Na tretí októbrový piatok roku 2016 len tak ľahko nezabudne slovenská power metalová skupina RAVENCLAW. Vystúpila totiž v nemeckom Hamburgu ako support MASTERPLAN.

Piati košickí muzikanti známi pod menom RAVENCLAW sa 21. októbra predstavili v mekke melodického metalu – v Hamburgu, kde supportovali známej skupine Rolanda Grapowa – MASTERPLAN. Pre tak zanietených hudobníkov, akými títo Košičania nepochybne sú, bola veľká česť predstaviť svoju kapelu a reprezentovať Slovensko pred nemeckým publikom.

dav

RAVENCLAW crew a Kai Hansen pri jazere Alster

„S Rolandom Grapowom sa poznám už od nahrávania a produkcie môjho sólového albumu projektu Matt Rain. Roland sa vtedy postaral o mixáž a mastering. Prednedávnom padla reč na ich nemecké turné, dohodli sme podmienky a bolo to…,“ vysvetlil ako vznikla táto príležitosť pre RAVENCLAW, spevák a manažér kapely Matej Valiska.

Kapela musela z Košíc vyraziť na dlhý trip do Hamburgu veľmi skoro ráno, keďže ich čakala 15 – hodinová cesta. „Veľmi by sme chceli poďakovať za podporu hotelu Zelená Lagúna, ktorý sa rozprestiera na brehoch vodnej nádrže Domaša, pretože nám na tento koncert veľmi ochotne poskytol minibus aj so šoférom,“ vyslovil poďakovanie spevák a manažér.

ravenclaw-nemecko-hamburg-2016-1

Oddych pri benzínovej pumpe v Poľsku

Po dlhej ceste sa o Slovákov postaral samotný Kai Hansen (GAMMA RAY, UNISONIC, ex-HELLOWEEN), keďže je všeobecne známe, že k tejto kapele má veľmi blízko. Veď je partnerom basáčky Tonky. „V Hamburgu sme priali pozvanie na pobyt  v sídle Kaia Hansena veľmi radi. Všetci sme si užili atmosféru tohto prístavného mesta. Samozrejme sme popozerali centrum mesta, ochutnali miestne špeciality a s chlapcami sme sa boli prejsť známou uličkou Reeperbahn, kedže dievčatá tam mali vstup zakázaný,“ povedal s úsmevom Valiska o neopakovateľných zážitkoch.

ravenclaw-nemecko-hamburg-2016-8

Posádka pri dodávke

Samotný koncert sa uskutočnil v klube Klubhaus a po všetkých stránkach prebiehal na vysokej profesionálnej úrovni. RAVENCLAW sa tešili veľkým ohlasom nemeckého publika. Skupina odohrala najmä skladby z nového minialbumu „Presage“, ale došlo aj na niektoré staršie piesne.

ravenclaw-nemecko-hamburg-2016-6

Valiskovci so svojimi polovičkami

„V neposlednom rade sa chcem v mene RAVENCLAW poďakovať našim fanúšikom, ktorí pri nás celé tie roky stoja. Stále tvrdíme, že každý jeden fanúšik, je ako ďalší člen skupiny. Budúci rok kapela oslavuje 15. narodeniny a pripravuje ďalšiu nádielku hudby a prekvapení,“ zdôraznil na záver Matej Valiska.