NIGHTWISH DOSTALI DOTÁCIU OD FÍNSKEJ VLÁDY

NIGHTWISH dostali dotáciu od fínskej vlády na natočenie filmu Imaginarium. MACHINE HEAD sprístupnili nový singel. JUDAS PRIEST vydali vyhlásenie, v ktorom vysvetľujú, že nadchádzajúce celosvetové turné neznamená ich koniec. ROB ZOMBIE musel zrušiť časť európskeho turné. Bubeník Justin Foley (KILLSWITCH ENGAGE) vypomôže kapele UNEARTH. Gothici ELIS začínajú pracovať na novom albume s novou speváčkou.
Podľa serveru Variety.com dostanú NIGHTWISH od fínskej vlády na film ku novému albumu Imaginarium. Film, ktorý režíruje Stobe Harju bude povrávať a mužovi na smrteľnom lôžku, ktorému sa vybaví detský sen, v ktorom odmieta zostarnúť. Muž vlastne bojuje proti starnutiu vo svojej predstavivosti. Rozpočet na film je 3,7 milióna dolárov a fínska vláda prispeje kapele 575 000 dolármi. V krajine tisícich jazier funguje fínska filmová nadácia, ktorá je podporovaná vládou a táto nadácia podporuje originálne, kvalitné a jedinečné fínske filmy. Album Imaginarium by mal vyjsť začiatkom budúceho roka a film by sa mal dostať do kín o niečo neskôr.

MACHINE HEAD zverejnili rovnomennú skladbu zo singlu Locust, ktorý oficiálne vyšiel včera. Nový, zatiaľ bezmenný album vyjde 27. septembra prostredníctvom Roadrunner Records. Novú skladbu si môžete vypočuť pod dnešnými novinkami.

Heavy metalová legenda JUDAS PRIEST vydala vyhlásenie, v ktorom objasňuje situáciu okolo ich vyhlásenia, že nadchádzajúce turné bude ich posledným v kariére. Podľa tohto vyhlásenia si mnoho ľudí zle vysvetlilo túto informáciu. JUDAS PRIEST sa nechystajú na odpočinok a ani sa nehodlajú rozpadnúť. Kapela už má plán na ďalší album a taktiež by mala odohrať aj pár koncertov. Avšak nadchádzajúce celosvetové turné bude posledným v takom veľkom rozsahu. Fanúšikovia tejto legendy sa teda ešte nemusia obávať konca JUDAS PRIEST.

ROB ZOMBIE bol nútený zrušiť všetky termíny európskeho turné po 26. júni. Júlové termíny však ostávajú v platnosti.

Bubeník Justin Foley (KILLSWITCH ENGAGE) vypomôže kapele UNEARTH počas na letnom americkom festivale Rockstar Energy Drink Mayhem Festival a na nadchádzajúcom Európskom turné. Foleyho využila kapela aj na nadchádzajúcom albume Darkness In the Light, kedy vystriedal Dereka Kerswilla. Nový album vyjde 4. júla prostredníctvom Metal Blade Records.

Lichtenštajnská gothic kapela ELIS vyhlásila, že už našla náhradu za speváčku Sandru Schleret a dokonca začala písať nové skladby. Kapela chce koncom roka ísť do štúdia a nahrať nový materiál. Totožnosť novej speváčky kapela zatiaľ neprezradila.