Hlad Mrazu II.: Rozlúčiť so sezónou sa prídu ŽREC, DOOMAS, JARUN a ďalší

V sobotu 10. decembra sa dubnická Piváreň v parku bude otriasať pod náporom kvalitnej muzike. Chystá sa tam druhý ročník akcie zvanej Hlad mrazu.

ŽREC (Cz) – folk/pagan metal
DOOMAS (Sk – Nová Baňa) – doom/death metal
JARUN (Pol) – pagan/progressive/black metal
CROSSBREEDS (Sk – Krivá) – folk metal
KRAHULEC (Sk – Dubnica nad Váhom)

Sobota 10.12.2016, Dubnica nad Váhom – Piváreň v parku
Štart: 18:00, vstupné: 5 eur

O rozlúčku s ďalšou sezónou sa postará headliner akcie – ikona českého folk/pagan metalu, kapela ŽREC v novej a mierne pozmenenej zostave.

Spoločnosť im bude robiť poľská pagan/progresive/black metalová skupina JARUN, ktorá rozhodne patrí medzi najpremakanejšiu vo všetkých smeroch. Dlhé akustické pasáže striedané s poriadnymi blackovými klepačkami a growlom spievaným v rodnom jazyku.

Zahraničné mená podporí domáca kapela KRAHULEC, ktorá predstaví folk inspirovaný prírodou a predkami. Za pozornosť stojí škála nástrojov, kde sa objavujú gajdy, akordeón, flauty a striedanie čistých vokálov s growlom.

Sever našej krajiny bude zastupovať oravské zoskupenie CROSSBREEDS. Samotná kapela tvrdí, že hudobný žáner skupiny sa nedá presne definovať, no texty sa venujú hlavne živým veciam, ktoré človeka obklopujú a preto je z hudby cítiť aj určité folklórne prvky, ktoré sú nehynúcou súčasťou prírody a človeka v nej. Takisto sa ale opiera aj o tvrdšie prvky a riffy.

Celý line-up doplnia dobre známi Slováci DOOMAS. Peťo Beťko a jeho družina predvedie melanchóliu a extrém sprevádzaný hlbokým vokálom.

„Za výťažok zo vstupného bude organizovaná na jarnú rovnodennosť akcia z pripravovaného cyklu Hudbou za prírodu. Spoločne s dobrovoľníkmi vyčistíme okolie rieky Váh pri meste Dubnica nad Váhom, kde bude nasledovať afterparty pre zúčastnených a občerstvenie,“ prezradili organizátori.

Brány akcie sa otvoria o 18,00 a vstupné je 5 €. Vnútri klubu je zákaz fajčenia!

hlad-mrazu-plagat

Plagát ku akcii

Tlačová správa: Dominika Šlesaríková