AMON AMARTH MAJÚ NOVÝ KLIP,MOONSPELL PRACUJÚ NA NOVOM ALBUME

AMON AMARTH natočili videoklip ku skladbe Destroyer of the Universe. Ako prezradil Fernando Ribeiro, MOONSPELL začali pracovať na novom albume. Česká kapela SEVEN sa upísala vydavateľskému gigantu Nuclear Blast. ANTHRAX začali mastering nového albumu. SKELETONWITCH zverejnili názov štvrtého albumu. Nová česká kapela CITYLIGHTS natočila videoklip.
Švédski vikingovia AMON AMARTH natočili nový videoklip ku skladbe Destroyer of the Universe, ktorá pochádza z aktuálneho albumu Surtur Rising. Klip sa natáčal 6. mája v Theatre of Living Arts vo Philadelphii. Klip režíroval David Brodsky. „Tentokrát sme v klipe chceli zachytiť energiu a atmsoféru živej show, tak preto sme sa rozhodli pre live video,“ prezradil gitarista Olavi Mikkonen. Videoklip nájdete pod dnešnými novinkami.

Fernando Ribeiro, teda líder portugalskej kapely MOONSPELL, prezradil, že kapela už pripravuje nový album. Dôvodom dlhšej pauzy je to, že kapela potrebovala čas, aby nová nahrávka dostala potrebné ingrediencie MOONSPELL a aby to bol jeden z najlepších albumov aký kedy stvorili. Ribeiro prezradil aj iniciály nového diela, ktorými sú písmená A a N. Pokračovateľa Night Eternal by si podľa Ribeirových slov mala kapela financovať sama a takisto si ho budú aj sami produkovať. Bicie pre novinku sú už  zaznamenané a nahrávali sa v Antfarm Studios. Mix albumu by mal prebiehať niekedy v septembri a novinka by mala vyjsť v prvej polovici budúceho roka.

Českej uznávanej progresívno/heavy kapele SEVEN sa podaril naozaj husársky kúsok, pretože podpísali zmluvu s vydavateľským gigantom Nuclear Blast. Kapela v súčasnosti pracuje na novom albume nazvanom Freedom Call, ktoré im vydá už Nuclear Blast a to 2. septembra. „Sme veľmi potešení, že náš nový album vyjde pod hlavičkou Nuclear Blastu, pretože je to jedno z najväčších a najuznávanejších vydavateľstiev na celom svete. Sme nato naozaj veľmi hrdí a zároveň sa tešíme na nových fanúšikov,“ uviedol gitarista a zakladajúci člen kapely Honza „Kirk“ Behunek.

Nový album Worship Music od thrasherov ANTHRAX je momentálne na masteringu, čo znamená, že kapela urobí posledný krok pred vydaním tohto albumu. Oznámil to na svojom Twitter profile gitarista Scott Ian. My ešte dodáme, že Worship Music vyjde 13. septembra prostredníctvom Nuclear Blastu.

Američania SKELETONWITCH zverejnili názov nového albumu. V poradí štvrtý album kapely sa bude volať Forever Abonimation. Novinka sa nahrávala s prducentom Mattom Hydeom (SLAYER, MACHINE HEAD, KREATOR) a to bude prvá nahrávka kapely s bubeníkom Dustinom Boltjesom (ex – DEMIRICIOUS).

Nová česká rock n roll/hardcoreová kapela CITYLIGHTS natočila koncom mája videoklip na skladbu Paper Anchor. Klip natáčali na zrkadlové fotoaparáty Canon 7D a Nikon pomocou rôznych tipov objektívov. Videoklip režíroval Slovák Dominik Dubak, ktorý oslovil kapelu po ich vystúpení v bratislavskom klube Obluda. Na jeseň sa kapela CITYLIGHTS pripravuje na turné po Čechách a Slovensku, kde sa predstavia spoločne s MADCULT. Oficiálna stránka kapely je www.citylights.cz. Videoklip nájdete pod dnešnými novinkami.