Nové sféry, zasnené melódie a množstvo emócií: V januári prídu do Bratislavy LES DISCRETS

V úvode roka 2017 si v Bratislave prídu na svoje milovníci zasnených a príjemných melódií. Do Fugy mieria Francúzi LES DISCRETS.

LES DISCRETS (Fra) – indie/post rock/shoegaze
52 HERTZ WHALE (Sk) – post rock/alternative
LIVELIKE (Cz) – instrumental post rock

Piatok 13.1.2017, Bratislava – Fuga
Štart: 20:00, vstupné: 13 € (na mieste) / 11 € (predpredaj.zoznam.sk)

LES DISCRETS
LES DISCRETS je hudobný a vizuálny projekt založený v roku 2003 francúzskym ilustrátorom, hudobníkom a režisérom Fursym Teyssierom v úzkej spolupráci so speváčkou a textárkou Audrey Hadorn. Ako člen avantgardných black metalových projektov PHEST a AMESOEURS a do roku 2010 koncertným hudobníkom kapely ALCEST, je Fursy súčasťou hudobnej scény, ktorá prekračuje svoje extrémne metalové korene na dosiahnutie nových sfér, kombinujúcich zasnenosť, umeleckú ambicióznosť a francúzske texty.

Diskografia LES DISCRETS pozostáva z 2 albumov, 2 split albumov a živého albumu, nahrávaného počas holandského festivalu Roadburn. Kapela so sebou prinesie nové EP „Rue Octavio Mey/Fleur Des Murailles“, ktoré bude možné si zakúpiť exkluzívne na tomto turné a ktoré fanúšikom spríjemní čakanie na nový album „Prédateurs“, plánovaný na začiatok roka 2017 pod hlavičkou Prophecy Productions. Hudba LES DISCRETS, ktorá je príjemne melodická a sprevádzaná jemnosťou, sprostredkováva podobné emócie ako veľké post rockové veličiny (EXPLOSIONS IN THE SKY, THIS WILL DESTROY YOU), a zároveň čerpá inšpiráciu od kapiel ako ULVER, PORTISHEAD, BLONDE REDHEAD a PINK FLOYD.

52 HERTZ WHALE
52 HERTZ WHALE žánrovo oscilujú na pomedzí post rocku, post punku, alternative a post hardcore. Ich hudba znie síce tvrdo, ale zároveň má v sebe niečo z grungovej rozorvanosti a clivej melanchólie alternatívnych kapiel. Tvorba „Veľrýb“ by sa dala charakterizovať ako tvrdší pokračovateľ nezávisláckych gitaroviek zo začiatku 90. rokov ako PALE SAINTS či RIDE. Kapela má na konte jedno EP a momentálne pracuje na jeho pokračovateľovi.

LIVELIKE
LIVELIKE je inštrumentálny kvartet vykryštalizovaný zo zabudnutých oblastí baňami zdevastovaného regiónu. Ich hudba je silno ovplyvnená počinmi ako sú SLEEPMAKESWAVES či GOD IS AN ASTRONAUT, avšak s malou tendenciou skĺzať k siahodlhým kolážam a zároveň si zachováva patričný rockový náboj.

FB Event

Plagát ku akcii

Tlačová správa