NOVINKA VADER VYJDE V AUGUSTE,CHROME DIVISION S NOVÝM KLIPOM

VADER zverejnili podrobnosti o novom albume. CHROME DIVISION natočili druhý klip k aktuálnemu albumu. Druhý album EX DEO sa začne nahrávať na jeseň. SKINDRED natočili videoklip. Nóri KVELERTAK dostali zlatú platňu. Holanďania HEIDEVOLK pripravujú koncepčný album.
VADER prezradili všetky podrobné informácie o vydaní očakávanej novinky Welcome To the Morbid Reich, ktorá napokon vyjde už 12. augusta prostredníctvom Nuclear Blast Records. Nový materiál bude obsahovať 12 skladieb a tešiť sa môžete aj na dve bonusové. Artwork novinky nájdete pod dnešnými novinkami.

Nórska all star band CHROME DIVISION natočila druhý videoklip z aktuálneho albumu 3rd Round Kniockout. Po titulnej skladby Bulldogs Unleashed padla tentokrát voľba na cover od Johnnyho Casha Ghost Riders In the Sky. Podobne ako prvý klip, aj tento režíroval Patric Ullaeus a vy nový videoklip nájdete pod dnešnými novinkami.

EX DEO, teda projekt lídra KATAKLYSM Maurizia Iacona začnú na jeseň nahrávať spoločne s producentom Jeanom-Francoisom Dagenaisom (KATAKLYSM, MALEVOLENT CREATION, MISERY INDEX) druhý album nazvaný Caligula. Nahrávka by sa mala dostať na pulty obchodov začiatkom roka 2012 prostredníctvom Century Media Records. Iacono sľubuje vo vyhláseniach, že aj na druhom albume bude mať k dispozícii zaujímavých hostí.

Nórov KVELERTAK pozval samotný Dave Grohl, aby v piatok 24. júna predskakovali jeho kapele FOO FIGHTERS na ich koncerte v Osle. Po vystúpení kapele KVELERTAK predali zástupcovia Indie Recordings a Dave Grohl zlatú platňu za viac ako 15 tisíc predaných kusov ich rovnomenného debutu. KVELERTAK sa chystajú na jeseň aj na Európske turné v rámci, ktorého zavítajú 5. decembra do Prahy.

SKINDRED nahrali videoklip ku skladbe Cut Dem. Klip režíroval tim Fox, s ktorým už spolupracovali pri predchádzajúcom klipe na skladbu Warning. Skladba Cut Dem sa nachádza na aktuálnom albume Union Black a klip nájdete pod novinkami.

Holandská folk metalová formácia HEIDEVOLK oznámila, že v lete začne nahrávať v poradí 4. album. Album zatiaľ nepomenovali, no podľa slov členov kapely pôjde o koncepčný album. O výslednú produkciu a mix sa postará Peter Tägtgren (HYPOCRISY, PAIN) vo svojom štúdiu Abyss. Novinka by mala vyjsť niekedy začiatkom roka 2012.