MOONSPELL VYDAJÚ NOVÝ ALBUM NABUDÚCI ROK

MOONSPELL prezradili ďalšie podrobnosti o nahrávaní nového albumu. Jeff Loomis (ex – NEVERMORE) pracuje na druhom sólovom albume. GRAVEWORM plánujú v októbri vydať nový album. Švédi GRAVE sa upísali labelu Century Media. MASTODON zverejnili artwork ku chystanému albumu. Pozreli sme sa ako sa darí v predajnosti novinke Kairos od SEPULTURY.
Fernando Ribeiro z MOONSPELL sa hlási s ďalšími správami ohľadom nového albumu. V polovici júla majú na programe predprodukciu s Bennym Rictherom a potom bubeník Miguel Gaspar v Nemecku doladí bicie. Zvyšok albumu sa dokončí v auguste spoločne s Tue Madsenom. Podľa Ribeirových slov ide pôjde o najzaujímavejšiu kolekciu skladieb, na ktorých členovia kapely kedy pracovali ako skladatelia. Iniciály nového albumu sú A.N. Nový album by mal vyjsť začiatkom budúceho roka, avšak ešte nie je známe vydavateľstvo, ktoré novinku vypustí do sveta.

Jeff Loomis (ex – NEVERMORE) plánuje vstúpiť do štúdia 23. augusta, kedy začne nahrávať svoj druhý sólový album. Tak ako na debute mu bude pomáhať bubeník Dirk Verbeuren (SOILWORK). Christine Rhoades bude opäť spievať na niektorých vybraných skladbách. Celé nahrávanie druhého albumu bude natáčané na video. Po trojtýždňovom nahrávaní má Loomis v pláne prezentovať svoju „kliniku“ v ďalekej Číne.

Taliansko-nemeckí gothic/blackáči GRAVEWORM sa plánujú zavrieť v Dreamsound Studio v Mníchove, kde koncom tohto mesiaca začnú nahrávať nový album Fragments of Death. Novinka bude obsahovať 11 nových skladieb a podľa slov frontmana Stefana Fioriho bude novinka obsahovať typické prvky tvorby GRAVEWORM. Textovo sa bude nový album zaoberať rôznymi spôsobmi smrti, medzi, ktorými nebude chýbať jeden song o aktuálnom dianí v Japonsku. Fragments of Death vyjde 14. októbra prostredníctvom Nuclear Blast.

Švédska old school death metalová formácia GRAVE sa upísala vydavateľstvu Century Media. Frontman kapely Ola Lindgren prezradil, že GRAVE začnú pracovať aj na novom albume, ktorý by mal vyjsť niekedy nabudúci rok. Vydavateľstvo Century Media sa v posledných týždňoch podarilo podpísať okrem GRAVE, napríklad aj BORKNAGAR, alebo ICED EARTH.

MASTODON zverejnili artwork k pripravovanému albumu The Hunter, ktorý by mal vyjsť niekedy v októbri. Artwork je pod novinkami.

Pozreli sme sa ako sa darilo počas prvého týždňa v obehu predajnosti novému albumu Kairos od SEPULTURY. Najlepšie sa Kairos predával vo Švajčiarsku, kde sa vyšplhal na 45. miesto, v Nemecku bol na 49. priečke a v Rakúsku na 75. mieste.