V SOBOTU ZOMREL BÝVALÝ GITARISTA MOTÖRHEAD

V sobotu zomrel vo veku 61 rokov bývalý gitarista MOTÖRHEAD Michael „Würzel“ Burston. DEATH ANGEL odriekli svoju účasť na putovnom festivale Neckbreakres Ball. Dnes ponúkame do tretice odchod. Nemcov OBSCURA opustil basák Jeroen Paul Thesseling.
Podľa facebookovského profilu Tima Butchera, dlhoročného technika pre basgitaru Lemmyho Killmistera, v sobotu 9. júla zomrel vo veku 61 rokov bývalý gitarista MOTÖRHEAD Michael „Würzel“ Burston. Žiadne oficiálne stanovisko však o jeho smrti zatiaľ nikto nepodal. Burston zomrel na srdcové ochorenie. „Würzel“  sa stal členom MOTÖRHEAD v roku 1984 a nahral s nimi deväť štúdiových albumov, posledný, na ktorom sa podieľal bol Sacrifice z roku 1995. Česť jeho pamiatke.

Americkí thrasheri DEATH ANGEL odriekli účasť na tohtoročnom spoločnom turné nazvanom Neckbreakres Ball. Ochudobnení o DEATH ANGEL budú aj slovenskí fanúšikovia, pretože toto turné zavíta aj na Slovensko, presnejšie do bratislavského Majesticu 30. októbra. V oficiálnej správe kapela odkázala, že boli nútení zrušiť toto turné kvôli jedinečnej príležitosti, ktorá sa im naskytla, ale zatiaľ ju nebudú špecifikovať. Európskym fanúšikom sa kapela predstaví niekedy nabudúci rok. Ako náhrada za DEATH ANGEL budú švajčiarski thrasheri GURD. My pripomeňme, že Neckbreakers Ball ponúka tieto kapely: DARK TRANQUILLITY, ELUVEITIE, VARG, MERCENARY a OMNIUM GATHERUM.

Basgitarista Jeroen Paul Thesseling opúšťa nemeckých progresívnych deatherov OBSCURA. Podľa Thesselingovho vyjadrenia je dôvodom jeho odchodu z kapely časové nezladenie koncertov s jeho zamestnaním.