Slovenka SNOVONNE funguje na Floride a hlási sa s novým albumom!

SNOVONNE je známa svojou psychoanalytickou a melancholickou tvorbou s dôrazom na umelecké prevedenie, v ktorej odhaľuje všetko to, čo by sme najradšej nevideli. V tomto duchu nahrala aj tretí štúdiový album „The Child and the Bitch (2017)“. Ste pripravení otvoriť svoju trinástu komnatu?

„Je to seba psychoanalýza o vnímaní a uhloch pohľadu. Nekonečná hádka medzi dvoma hlasmi, resp. stranami – s čím si sa narodil vs. čo z teba svet spravil. Nie je to o tom, čo je správne a čo nie, obidve stránky majú svoje dôvody a svoje hodnoty, no aj tak sa stále ‘bijú’. Chcela som dať priestor obidvom hlasom. Album uvádzame super melancholickou „Best Days”, ktorá vystihuje dualitu a rozdvojenosť albumu nielen hudobne, ale aj vizuálne. Videoklip vyjde čoskoro,“ hovorí Snovonne o novom albume.

Nový album SNOVONNE vyjde v apríli

SNOVONNE má na konte dva štúdiové albumy „It’s Sno, Baby – Not Sugar (2010)“ a „The Nightmare Bride (2012)“. Tretia nahrávka „The Child And The Bitch (2017) s podtitulom Chronicles 1984-2014“ vyjde už 17. apríla 2017. Nájdete na nej desať skladieb a jedenásty orchestrálny bonus. Sno tvorí texty, komponuje hudbu, dokonca aj grafické spracovanie a tvorba videoklipov sú v jej réžii. V týchto sférach predstavuje tretí album výrazný kvalitatívny posun a umelecké vyzretie autorky.

Album vyjde pod záštitou amerického vydavateľstva Rogue Records. Dedko Snovonne bol vo svojej dobe uznávaným psychiatrom a veľkým milovníkom swingovej hudby. Aj to podstatne ovplyvnilo jej umelecký vývoj. K novému albumu dodáva: „Vždy ma fascinovali staré medicínske knihy, vyrástla som v ich prostredí v rodine doktorov, psychiatrov. Preto sa mi zdalo samozrejmé spraviť obal albumu na štýl starej medicínskej kroniky. Texty skladieb sú moje ‘prídavky’ s dátumom, kedy boli zložené. Niektoré som napísala veľmi dávno. Paralelným prvkom na albume sú originál články z 20tych rokov, ktoré som nascanovala z vzácnej kroniky doktora Fredericka Finch Stronga, pochádzajúcej z minulého storočia. Doktor Strong bol významná osôbka v minulom storočí. Bol ezoterik, podporoval elektroterapiu, vyvíjal nove prístupy a metódy liečby. Bol veľmi excentrický a prvý Američan, ktorý použil Teslov transformátor terapeuticky.“

„The Child and the Bitch (2017)“ je silne emotívnou a expresívnou výpoveďou. Texty, ktoré sa vryjú pod kožu, dopĺňajú šialené vizualizácie, hutné riffy a orchestrálny doprovod. Celý album sa nesie v znamení melanchólie ostrej ako britva. Ste pripravení otvoriť svoju trinástu komnatu?

Viac informácií o nových videoklipoch a pripravovanom turné, v rámci ktorého SNOVONNE vystúpi aj na Slovensku, už čoskoro! Zatiaľ nás môžete sledovať: na Facebooku, Instagrame a webe SNOVONNE.

Artwork albumu „The Child and the Bitch“

Tlačová správa