NOVINKÁM DOMINUJÚ SPRÁVY Z TÁBOROV DARK FUNERAL A ICED EARTH

Do zostavy DARK FUNERAL pribudol nový basgitarista. ICED EARTH zverejnili artwork nového albumu. Ponúkame vám fanúšikovské video z vystúpenia SEVEN na Masters of Rock, kedy s hosťami Blazeom Bayleym a Victorom Smolskim zahrali skladbu Highway To Hell. Vydanie DVD od RUSH sa posúva na október. Chystá sa životopisný film o Bonovi Scottovi (AC/DC). Pri príležitosti 20. výročia PEARL JAM bol natočený dokumentárny film o tejto legende. Američanov THE SUMMONED opustil gitarista.
Zostava švédskych blackáčov DARK FUNERAL sa pomaly, ale isto dáva späť dokopy. Potom ako sa ku kapele pridal nový vokalista Nachtgarm, tak kapela oznámila aj meno nového basáka. Ním sa stal Zornheim, ktorý predtým pôsobil aj v kapelách DEVIAN alebo SUICIDAL SEDUCTION.


ICED EARTH zverejnili artowrk ku chystanému desiatemu štúdiovému albumu Dystopia, ktorý vyjde 17. októbra prostredníctvom Century Media Records. Novinka bude obsahovať 12 nových skladieb, ktoré kapela už nahrala s novým spevákom Stu Blockom (INTO ETERNITY). Hlavný mozog kapely Jon Schaffer ďalej prezradil, že aj keď nepôjde o koncepčné dielo, tak niekoľko piesní bude mať spoločnú tému. Artwork k Dystopia nájdete pod dnešnými novinkami.

Pod dnešnými novinkami nájdete fanúšikovské video z tohtoročného festivalu Masters of Rock, kde česká kapela SEVEN spoločne s hosťami Blazeom Bayleym a Victorom Smolskim zahrali skladbu Highway To Hell od legendárnych AC/DC. SEVEN vydajú 2. septembra nový album Freedom Call pod vydavateľským gigantom Nuclear Blast.

O DVD od britskej kapely RUSH s názvom Time Machine 2011: Live In Cleveland sme vás už informovali. Server Amazon.com zverejnil, že jeho vydanie sa odkladá z 27. septembra na 25. októbra.

V dohľadnej dobe sa chystá životopisný film o legendárnom spevákovi Bonovi Scottovi, ktorý finančne podporí aj spoločnosť Screen Australia, teda federálna organizácia, ktorá financuje austrálske filmy. Film bude režírovať Eddie Martin a produkcie sa ujme Lizzette Atkins. Kto si zahrá Bona Scotta zatiaľ známe nie je. Jedným z kandidátov však určite bude aj melbournský rockový spevák Nick Barker, ktorý si Scotta zahral v divadelnej hre o frontmanovi AC/DC.

Podľa rádia The Pulse bude mať 10.septembra premiéru dokumentárny film o kapele PEARL JAM, nazvaný Pearl Jam Twenty. Film režíroval dokumentarista a dlhoročný priateľ kapely Cameron Crowe a dokument bol natočený pri príležitosti 20. výročia kapely. Premiéru si film odbije na festivale v Toronte a televíznu premiéru bude mať 21. októbra.

Amerických deatherov THE SUMMONED opustil gitarista Jake Kelleher, ktorý sa rozhodol ísť svojou cestou z bližšie nešpecifikovaných osobných dôvodov.