SLASH MÁ V PLÁNE VYDAŤ DVD, MY DYING BRIDE PRACUJÚ NA EP

Slash nahrával nedávny koncert v rodnom meste pre účely vydania DVD. MY DYING BRIDE začnú nahrávať nové EP, rozdelené do troch častí. CHICKENFOOT zverejnili novú skladbu. EINHERJER zverejnili počet skladieb na novom albume. LOCH VOSTOK natočili nový videoklip. DEMONICAL vydajú aktuálny album na kazete. Belgičania GORATH zverejnili podrobnosti o novom albume.
Legendárny gitarista Slash (VELVET REVOLVER, ex – GUNS N ROSES) nahrával počas koncertu 24. júla v Stoke-on-Trent svoj koncert pre účely vydania DVD. Koncert nazval Homecoming, pretože v tomto meste sa Slash narodil a vyrastal tam. Koncertu sa zúčastnilo približne 1500 fanúšikov a odznelo na ňom 18 skladieb a tri prídavky. Medzi odohratými skladbami nechýbali hity od jeho predošlej kapely GUNS N ROSES Nightrain, Rocket Queen, Civil War, Patience, Sweet Child O Mine alebo Mr. Brownstone, Paradise City. Slash by chcel stihnúť DVD vydať ešte v tomto roku.

Britské doomové legendy MY DYING BRIDE pôjdu na konci augusta do štúdia, kde budú nahrávať nové EP, ktoré bude rozdelené do troch častí. Pôjde však o jednu 25 minútovú koncpečnú skladbu rozdelenú do troch častí. Zatiaľ bezmenné EP má vyjsť ešte do konca tohto roka. Na nový album, ktorý kapela zatiaľ stopla si tak fanúšikovia kapely budú musieť ešte počkať.

Superskupina CHICKENFOOT zverejnila singel s názvom Bigfoot. Skladba sa bude nachádzať na novom albume Chickenfoot III., ktorý vyjde 26. septembra prostredníctvom EarMusic/Edel. Novú skladbu nájdete pod dnešnými novinkami.

O tom, že vikingovia EINHERJER vydajú novinku Norron 9. septembra sme vás už informovali. Kapela prezradila, že na novom albume bude šesť nových piesní. Na pulty obchodov sa Norron dostane vďaka vydavateľstvu Indie Recordings. 

Švédi LOCH VOSTOK nahrali videoklip ku novej skladbe Sacred Structure, ktorá sa bude nachádzať na novom albume Dystopium. Novinka sa dostane na pulty obchodov 23. septembra prostredníctvom ViciSolum Productions.

Švédska death metalová kapela DEMONICAL vydá svoj aktuálny album Death Infernal na kazete. Áno, čítate dobre. Rozhodli sa tak urobiť v spolupráci s thajským vydavateľstvom The Mighty Bloodline Productions. Death infernal na kazete vyjde v obmedzenom počte 300 kusov.

Belgickí blackáči GORATH vydajú svoj piaty album Apokálypsis – Unveiling the Age That Is Not To Come 2. septembra prostredníctvom Twilight Vertrieb. Na novom albume bude 7 skladieb.