ZAUJÍMAVOSTI OD BIOHAZARD, AVANTASIE, TONNYHO IOMMIHO

Podrobnosti o novinke zverejnili BIOHAZARD. Koncert AVANTASIE z Wackenu odvysiela naživo nemecká televízia. Tonny Iommi (HEAVEN AND HELL, BLACK SABBATH) vydá biografickú knihu. Slash pomaly začína pracovať na novej sólovke. PARADISE LOST vydajú DVD. SLEEPY HOLLOW majú nového basáka. Keith Caputo (LIFE OF AGONY) dokončil práce na novom projekte. Švédi STEELWING začnú tento mesiac nahrávať druhý album.
Hardcoreová legenda BIOHAZARD zverejnila podrobnosti o pripravovanom albume. Novinka Reborn In Defiance vyjde 26. septembra prostredníctvom labelu Nuclear Blast. Novinka je desiatym albumom v poradí a prvým po 6 rokoch. Album bude navyše prvým po 16 rokoch, ktorý kapela nahrala v pôvodnej zostave, aj keď pár mesiacov po jeho nahratí odišiel z kapely frontman Evan Seinfeld. Pod novinkami nájdete aj artwork tohto albumu.

Vystúpenie projektu Tobiasa Sammeta AVANTASIA na festivale Wacken Open Air, ktorým zakončí AVANTASIA svoje tohtoročné koncertné putovanie, bude vysielať v priamom prenose nemecká televízna stanica ZDFKultur. Vďaka tomuto prenosu budú môcť byť všetci fanúšikovia svedkom tohto jedinečného koncertu aj napriek tomu, že lístky na festival sú vypredané už niekoľko mesiacov. AVANTASIA vystúpi na festivale Wacken už túto sobotu 6. augusta o 20. hodine. 

Podľa neoficiálnej stránky BLACK SABBATH biografia Tonnyho Iommiho nazvaná Iron Man: My Journey Through Heaven and Hell With Black Sabbath by mala vyjsť 13. októbra. Nepochybne zaujímavá kniha bude mať 352 strán. Pod novinkami nájdete obal tejto biografie.

Slash oznámil na svojich Twitter stránkach, že práve začal druhé kolo pred produkcie jeho druhého sólového albumu. Slashova sólová novinka by mala vyjsť niekedy na jar budúceho roka.

Briti PARADISE LOST vydajú 7. novembra nové DVD Draconian Times MMXI prostredníctvom Century Media Records. Na DVD bude záznam z koncertu v Londýne, ktorý kapela odohrala 1. apríla a zahrali na ňom celý album Draconian Times z roku 1995. NA koncerte odznelo až 18 skladieb, ktoré nájdete aj na novom DVD.

K znovuzrodenej heavy metalovej kapele SLEEPY HOLLOW sa pripojil basgitarista Mike LePond (SYMPHONY X). LePond bude mať „živú“ premiéru v kapele 5. novembra v New Yorku, kedy kapela odohrá prvý koncert po viac ako 20 rokoch.  

Spevák LIFE OF AGONY Keith Caputo dokončil práce na svojom najnovšom projekte The Neptune Darlings. Presný dátum vydania tohto projektu zatiaľ nie je známy.

Švédi STEELWING začnú ešte tento mesiac nahrávať druhý album, ktorý vyjde začiatkom budúceho roka prostredníctvom NoiseArt Records. Podľa oficiálnej tlačovej správy novinka mať post apokalyptickú a vesmírnu víziu heavy metalu a týmto albumom vzdá kapela hold sci-fi filmom z roku 1980.