RALPH SANTOLLA A ČLENOVIA GRAVE ZALOŽILI NOVÚ KAPELU

Členovia GRAVE a Ralph Santolla zakladajú novú kapelu. THE GATHERING začali písať nové skladby. Zomrel spevák Jani Lane (WARRANT). CHIMAIRA natočila nový videoklip. Attila Csihar (MAYHEM) pracuje na novom projekte. OPETH vydajú živé CD, ktoré sa bude dať kúpiť iba s nemeckým časopisom Rock Hard. ALMAH zverejnili počet skladieb na novinke. STILLWELL, kapela Fieldyho z KORNU zverejnila nový klip. Dáni HORNED ALMIGHTY pracujú na novom albume. Nóri TSJUDER vydajú v októbri nový album.
Traja členovia legendárnej švédskej death metalovej úderky GRAVE spojili svoje sily s Ralphom Santollom (OBITUARY, DEICIDE) a vytvorili novú kapelu REDSCREAM. Muzikanti momentálne píšu skladby pre debutový album a zároveň hľadajú vokalistu. Momentálne majú muizkanti napísané už štyri songy. REDSCREAM momentálne tvoria gitaristi Ralph Santolla a Ola Lindgren, basák Tobias Christiansson a bubeník Ronnie Bergestal.

THE GATHERING po návrate z juhoamerického turné prezradili, že pracujú aj na novom albume. Ten však nevyjde v tomto roku, ale až v budúcom, uistila kapela svojich fanúšikov.

Dnes vám prinesieme ďalšiu smutnú správu. Server TMZ.com informoval o smrti Janiho Lanea, speváka WARRANT. Jani Lane bol nájdený mŕtvy včera večer a zomrel vo veku 47 rokov. Príčina jeho smrti zatiaľ nie je známa. Už množstvo Laneho kamarátov muzikantov vyjadrila svoje prejavy sústrasti. Za všetky mená spomenieme aspoň Nikkiho Sixxa (MÖTLEY CRÜE, SIXX), Michaela Sweeta (STRYPER), Stevena Adlera (GUNS N ROSES) alebo GLENNA HUGHESA (DEEP PURPLE, BLACK COUNTRY COMMUNION).

CHIMAIRA natočila videoklip na skladbu Year of the Snake, ktorú budete počuť na novom albume The Age of Hell, ktorý vyjde 29. augusta. Videoklip nájdete pod dnešnými novinkami.

Attila Csihar (MAYHEM, VOID OV VOICES) a gitarista Dennis Deen v poslednej dobe strávili spolu dlhší čas, pretože začali spolupracovať na novom, zatiaľ nepomenovanom projekte, ktorý Atilla opísal ako kríženca TORMENTOR, SKINNY PUPPY a BIOHAZARD. Keď táto dvojica nájde basáka a bubeníka, tak rozmýšľajú aj nad turné.

V septembrovom čísle nemeckého časopisu Rock Hard vyjde exkluzívne live CD The Devils Orchad – Live At Rock Hard Festival od švédskej kapely OPETH. Nahrávka pochádza z roku 2009 a bude na nej 5 skladieb. CD bude tiež obsahovať prvý singel The Devils Orchad z dlho očakávanej novinky Heritage. My ešte dodáme, že toto exkluzívne CD sa nebude dať dostať bežne v obchodoch, ale iba s nemeckým Rock Hardom.

Brazílčania ALMAH odhalili počet skladieb na ich novom albume Motion. Na nový materiál sa teda zmestilo 10 zbrusu nových skladieb.

Zbrusu nová kniha Occupants od Henryho Rollinsa, ktorá je plná fotografií z Rollinsových ciest vyjde 30. septembra.

STILLWELL, tak to je názov novej kapely basgitaristu Reginalda „Fieldyho“ Arvizu (KORN). Kapela v týchto dňoch zverejnila videoklip na skladbu You Cant Stop Me, ktorá sa nachádza na debutovom albume Dirtbag. Videoklip nájdete pod novinkami.

Dánski blackáči HORNED ALMIGHTY začali písať materiál pre pokračovateľa albumu Necro Spirituals. V poradí piaty štúdiový album by mal vyjsť na prelome rokov 2011/2012.

Ďalší blackáči, tentoraz Nóri TSJUDER sa opäť zišli po 5 ročnej pauze a nahrali nový album Legion Helvete, ktorý vyjde 14. októbra a bude na ňom 8 nových skladieb.