WELICORUSS znova na Slovensku. Spolu so slovenskými kapelami vystúpia v dvoch mestách

Symphonic pagan black metalová formácia WELICORUSS sa znova vracia na Slovensko. Tentokrát sa predstaví v Bratislave a Banskej Bystrici.

WELICORUSS (Rus) – symphonic pagan black metal
SINNERS MOON (Sk – Sereď) – symphonic metal (len Bratislava)
DOWN TO HELL (Sk – Malacky) – symphonic black metal (len Bratislava)
DARKTIMES (Sk – L. Mikuláš) – black metal (len B. Bystrica)

Piatok 12.5.2017, Banská Bystrica – Tartaros
Sobota 13.5.2017, Bratislava – Fuga

Původně ruská, ale jíž pár let působící v České Republice symphonic-metalová smečka WELICORUSS! Ačkoli kapela působí na metalové scéně poměrně dlouho (v listopadu kluci oslavili krásných 10 let), po přestěhování zakladatele Alexeje Boganova do Prahy, kapela nabrala nový dech. Během necelých dvou let kapela odehrála koncerty skoro po celé Evropě s takovými velikáný jako ARKONA, VARG, NARGAROTH, ROOT, atd. V roce 2015 jejich nové CD „Az Esm“ získalo hodně vysoké hodnocení od mnoha hudebních kritiků z celého světa, a v prosinci téhož roku kapela vydává svůj oficiální videoklip k titulní skladbě „Az Esm“.

Support im v Bratislave budú robiť dve známe melodické metalové kapely zo Slovenska. Zo Serede to sú symphonic metaloví SINNERS MOON, ktorých charakterizujú striedavé vokálne party mužského growlu a ženského melodického „bel canto“, chytľavé klávesové motívy dopĺňané orchestráciami. Druhá kapela je z Malaciek a volá sa DOWN TO HELL. Tí od vydania svojho debutového  albumu „V zajatí temnoty“ si veľmi rýchlo rozširujú svoje menom po celom Slovensku.

V Banskej Bystrici sa s WELICORUSS predstavia Liptáci DARKTIMES, ktorí predstavia svoj black metalový nekronomikon „Triumph Ov Chaos“.

Plagát ku koncertom v B. Bystrici a Bratislave

Tlačová správa