Kŕdeľ košických havranov RAVENCLAW oslavuje 15. výročie

Košičania RAVENCLAW oslavujú pätnáste výročie kapely vo veľkom štýle. Čaká ich viacero koncertov. A to aj s hviezdnym hosťom.

Symfonické melodické autorské piesne začali tvoriť už pred rokmi, kedy pôvodní členovia – súrodenci Matej a Juraj, založili RAVENCLAW. Neskôr pozvali na post basgitaristky svoju sestru Antóniu a doplnili zostavu o ďalších šikovných hudobníkov, gitaristu Petra a klávesáka Gabriela.

Od roku 2002 vymenili zopár skúšobní, prestriedali pódiá, navštívili viaceré mestá a krajiny. Ich webstránka a sociálne siete ukazujú na záujem o kapelu nielen slovenskej, ale aj svetovej verejnosti.

RAVENCLAW

„Vybrali sme si síce tŕnistú cestu, čo si vyžaduje veľa práce a snahy, ale je to cesta srdca a môžeme povedať, že za ten pocit, že nezrádzame seba, to stojí. Hráme to, čo chceme a prepracujeme každú pieseň a text podľa seba. Na skladbách pracujeme tak dlho, ako chceme. Stále sme do hudby dávali kus seba a možno práve preto sme stále tu a fungujeme. Nikdy to nebolo o nejakých finančných hodnotách alebo extrémnej sláve, ale o takej tej pravosti, voľnosti, priateľstve a životnom štýle. A samozrejme, hlavne je to o fanúšikoch a pre fanúšikov, pretože bez nich kapela nemôže existovať. Touto cestou by sme sa chceli veľmi pekne poďakovať všetkým, ktorí pri nás celý ten čas stoja. Ďakujeme!,” povedal spevák a manažér Matej Valiska.

RAVENCLAW majú na konte EP (Demo), minialbum, dlhohrajúci album, tri single, účasť na slovenskom kompilačnom CD a dvojnásobnú účasť na svetovom kompilačnom albume, kde reprezentovali Košice a Slovensko. Kapela odohralo viac ako 100 koncertov. Medzi najvýznamnejšie istotne patria tieto:

* Hamburg (De) 2016 – ako hosť MASTERPLAN
* súčasť hlavného programu počas hokejového šampionátu v Košiciach v roku 2011
* Šternberk (Cz) 2015 – ako headliner programu výročia automobilových závodov Ecce Hommo,
* súčasť programu Silvester 2008 na hlavnom pódiu v Košiciach,
* koncert v amfiteátri v Košiciach na Open Feste v roku 2014
* krst minialbumu na festivale More Than Fest 2016

RAVENCLAW tvoria, píšu a hrajú výlučne vlastné skladby. Výnimka tu bude tento rok, kde sa na štyroch z 11 koncertov sa predstavia s hviezdnym hosťom – spevákom a gitaristom Kaiom Hansenom (GAMMA RAY, UNISONIC, ex-HELLOWEEN), s ktorým okrem skladieb RAVENCLAW zahrajú aj zopár skladieb z jeho domácej kapely GAMMA RAY.

RAVENCLAW a Kai Hansen

„Spolupráca s Kaiom nás teší o to viac, že je o ňom známe, že spolupracuje len s kvalitnými projektmi. Je to pocta ako pre kapelu, tak aj pre Slovensko,“ vyjadril sa v mene skupiny spevák Matej.

Do budúcnosti kapela sľubuje nový videoklip, pár singlov a dlhohrajúci album. Plánujú vydať aj špeciálnu edíciu výročných gitarových trsátiek s logom kapely.

Po dvoch koncertoch (Košice a Bratislava) s FREEDOM CALL, môžete vidieť havranov z metropoly Východného Slovenska na týchto akciách:

27.05.2017 – Turňa nad Bodvou – Rock pod Hradom
16.06.2017 – Prievidza letisko – Festival Legendy – feat. Kai Hansen
17.06.2017 – Kamenité (Cz) – Rock Fest Čas Kamenité – feat. Kai Hansen
18.06.2017 – Prešov – Dobrý festival – feat. Kai Hansen
23.06.2017 – Hniezdne – Nestville Fest
02.08.2017 – Snina – Rock pod Kameňom – feat. Kai Hansen
18.08.2017 – Zvolenská Slatina – More Than Fest
15.09.2017 – Košice – Cassovians Metalliance Fest
01.12.2017 – Košice – Riders pub – Christmas Gig

Koncerty RAVENCLAW v roku 2017

Tlačová správa