Stredajší blok noviniek: SLIPKNOT, BEHEMOTH, RAMMSTEIN či BLIND GUARDIAN

SLIPKNOT s novým 360° videom. BEHEMOTH majú tucet nápadov na nové piesne. RAMMSTEIN ponúkajú ďalšie zábery z natáčania nového DVD. BLIND GUARDIAN vydajú živák. David Vincent u HEADCAT. HATE zverejnili novú skladbu. MEREDITH s novým klipom.

SLIPKNOT

SLIPKNOT zverejnili nové, 360° video k songu „The Shape“. Klip, pri ktorom vypomáhal ich perkusionista Shawn „Clown“ Crahan, zachytáva vôbec prvé živé odohranie spomínanej piesne na minuloročnom Knotfeste.

Poliaci BEHEMOTH majú tucet hrubých nápadov na nové skladby, pričom album by mal vyjsť na jeseň budúceho roka. „Berieme to s ľahkosťou, vôbec tu nie je napätie. Máme desať alebo trinásť náčrtov nových piesní. Po práci na projekte ME AND THAT MAN som dostal hlad po radikálnom zvuku a dúfam, že to bude znovu znieť odlišne. Bude to osviežujúce, omladzujúce a novo definujúce v tom čo robíme s BEHEMOTH, ale uvidíme možno je ešte priskoro o tom hovoriť,“ vyjadril sa Nergal pre hudobný kanál Rockhok.

Nemeckí velikáni RAMMSTEIN ponúkajú ďalšie video zo zákulisia natáčania ich koncertného filmu „Paris“, ktoré bolo v marci odprezentované aj v kinách po celom svete. Ešte dodáme, že DVD vychádza 19. mája.

Nemecká kapela BLIND GUARDIAN vydá 7. júla prostredníctvom Nuclear Blast Records nový živák „Live Beyond the Spheres“. Obsahovať bude materiál nahratý na rôznych koncertoch zaznamenaný počas ich európskeho turné v roku 2015.

BLIND GUARDIAN – Live Beyond the Spheres

Rockabilly kapela HEADCAT oznámila, že náhradou za Lemmyho Kilmistera sa na poste basgitaristu a vokalistu stal David Vincent (ex-MORBID ANGEL).

Blackened/death metalová formácia HATE zverejnila novú skladbu „Walk Through Fire“ z ich pred pár dňami vydanej nahrávky „Tremendum“.

Košická metalcorová skupina MEREDITH predstavuje nový singel „Flash of Death“ z vlaňajšieho EP „Blood Diamond Scars“, ktorý je silne inšpirovaný druhou svetovou vojnou. K nemu natočili pútavý videoklip plný záberov z ťažkých bojov, ktoré sa odohrali pred vyše sedemdesiatimi rokmi. Videoklip mal premiéru 8. mája 2017 v Deň víťazstva nad fašizmom a hudobníci si ním uctili všetkých padlých hrdinov.