Phil Rudd z AC/DC oslávi v Prešove 63. narodeniny

Phillip Hugh Norman Rudd vlastným menom Phillip Hugh Norman Witschke Rudzevecuis sa narodil 19. mája 1954 v austrálskom meste Melbourne. Bubeník, ktorý sa preslávil najmä pôsobením v legendárnej kapele AC/DC, vystúpi presne v deň svojich 63. narodenín v prešovskom PKO.

Momentálne je totiž na svojom európskom turné, na ktorom propaguje svoju sólovú nahrávku Head Job. Organizátori ako aj hostia zo Satin Lead s Ľuboslavom Petruškom a pražskí Stroy majú pre neho pripravené prekvapenie, ku ktorému pozývajú fanúšikov, aby sa pridali.

Phil Rudd a jeho banda

Phil Rudd vydal pred tromi rokmi sólovú nahrávku Head Job, ktorú teraz predstavuje svojim priaznivcom na európskom turné. Prekvapivo pre mnohých fanúšikov nie vo veľkých halách, ale naopak, v menších sálach. V piatok 19. mája sa tak predstaví v prešovskom PKO a zahrá nielen svoje sólové skladby, ale aj najväčšie pecky AC/DC. „Budeme hrať rock´n´roll, nič viac. Nebude žiadna veľká produkcia. Sme iba rock´n´rollová kapela, ktorá hrá rockové skladby,“ pozýva slávny bubeník na koncert v Prešove a ďalšie dve slovenské zastávky v Bratislave a Žiline.

Tieto tri koncerty budú pre slovenských fanúšikov exkluzívne v tom, že budú mať Phila Rudda bližšie než kedykoľvek pred tým, keď hrával na najväčších pódiách sveta so svojou domovskou kapelou AC/DC. Ale ten prešovský bude ešte výnimočnejší. Organizátori sú v úzkom kontakte s celou kapelou, keďže minulý týždeň spolu všetci absolvovali koncerty v Čechách, a jeho najbližší spoluhráči uvítali nápad, osláviť Philove narodeniny s fanúšikmi na prešovskom koncerte. „Všetko je dohodnuté, kapela to úspešne tají, teraz chceme pozvať fanúšikov AC/DC, aby sa k nám pridali, podobne ako kapely Satin Lead a Stroy. Všetko sa dozviete na mieste a dievčatá, ktoré sa na to cítia, si môžu pripraviť podprsenky navyše. Nám len ostáva dúfať, že Phil Rudd neobjaví túto správu a nepreloží si ju cez Google translator. Bez ohľadu na to  sa poďme zabaviť pri dobrej muzike,“ pozýva za organizátorov Edo Kopček.

Philovi Ruddovi záleží na fanúšikoch aj zo Slovenska a preto im poslal tiež oficiálnu video pozvánku. Natočil ju vo svojom domovskom štúdiu v Melbourne a môžete ho v nej vidieť hrať na bicie s jasným odkazom: „Ahoj, tu je Phil Rudd. Uvidíme sa na turné v roku 2017.“ Koncert bude veľkým lákadlom nielen pre bubeníkov, pretože ako samotní členovia AC/DC uznali už v minulosti, je srdcom a dušou kapely, s ktorou nahral napríklad albumy „Back in Black“, „Highway To Hell“ a „Let There Be Rock“.

Spoločne sa 19. mája v Prešove predstavia aj pražskí rockeri Stroy a jeho najväčší fanúšik na Slovensku, Ľuboslav Petruška so svojími rock´n´rollovými Satin Lead, pre ktorého je to jeden z TOP 5 najlepších bubeníkov na tomto svete. A že sa niekedy stretnú v Prešove, nad tým ani nikdy nerozmýšľal. „Je to rock´n´roll man. Stále som to tak vnímal, lebo jediní potetovaní ľudia v AC/DC boli Phil Rudd a Bon Scott. U nich som si bol vždy istý , že je to naozajstné. Tam to nie je žiadna sranda, tam je to skutočné. Byť po tých všetkých skúsenostiach a všetkých veciach, ktoré zažil a videl za celý svoj život v tisícových halách, kde vystupoval s AC/DC, schopný prísť do nejakého Prešova, sadnúť si do PKO pod ten krištáľový luster a hrať… …to je pre mňa naozajstná frajerina. Vyzerá to ako z nejakého snového komiksu a k tomu mu ešte potrasiem rukou k narodeninám. Je to neuveriteľné.“

redakciu informoval Edo Kopček, PR manažér koncertu