NOVÉ VIDEOKLIPY OD STRATOVARIUS, EVILE A VAN CANTO

Dnešným novinkám dominujú najmä nové videoklipy. Tie nám ponúkajú kapely STRATOVARIUS, EVILE a VAN CANTO. Udeľovali sa hudobné ceny nemeckého časopisu Metal Hammer Awards. MARDUK ukončili spoluprácu s Regain Records. Švédi SHINING nahrávajú druhý videoklip v ich kariére. Poliaci HATE sa upísali Napalm Records. Nové albumy pripravujú Nóri TAAKE, Američania LEVIATHAN a Taliani NECRODEATH. Na záver vám ponúkame aj oficiálnu tlačovú správu k novej knihe Pavla „Hiraxa“ Baričáka Etiópia – Vysoká škola neočakávania.
Po dlhom čase sa s novým videoklipom prezentujú fínski STRATOVARIUS. Videoklip natočili na skladbu Under Flaming Skies, ktorá pochádza z ich aktuálneho počinu Elysium. Videoklip nájdete pod dnešnými novinkami.

V piatok 9. septembra boli v Berlíne udeľované ceny nemeckej verzie časopisu Metal Hammer, nazvané Metal Hammer Awards. Odovzdávanie cien zahrňovalo vystúpenie kapiel DIE APOKALYPTISCHEN REITER CALIBAN, PRIMAL FEAR a Audrey Horne. Tu sú výsledky: Best Album: Surtur Rising – AMON AMARTH, Best Debut: Kvelertak – KVELERTAK, Best German Band: HEAVEN SHALL BURN, Best International Band: VOLBEAT, Best Live Act: IN FLAMES, God Of Riffs: Mille Petrozza (KREATOR), Legend: Lars Ulrich (METALLICA), Maximum Metal: Adam „Nergal“ Darski (BEHEMOTH), Metal Anthem: Teutonic Terror – ACCEPT, Up-And-Coming Band: AUDREY HORNE. Fotku natešených KVELERTAK s cenou nájdete pod dnešnými novinkami.

Švédski blackáči MARDUK ukončili spoluprácu s vydavateľstvom Regain Records. Nový label sa bude kapela snažiť zohnať čo najskôr.

Švédi SHINING začali pracovať na svojom druhom videoklipe v histórii. Klip bude na skladbu Tillsammans Är Vi Allt z aktuálneho albumu VII: Fodd Forlorare. Klip bude opäť režírovať Martin Strandberg spoločne s lídrom kapely Niklasom Kvarforthom a bude obsahovať aj zábery zo živých vystúpení kapely. Vôbec prvý klip natočila kapela na skladbu Förtvivlan, Min Arvedel. Oficiálna premiéra videoklipu bude niekedy v októbri.

Britskí thrasheri EVILE ponúkajú nový klip ku skladbe Cult, ktorá sa nachádza na novom albume Five Serpents Teeth, ktorý oficiálne vyjde 26. septembra. Videoklip nájdete pod dnešnými novinkami.

S novými klipmi sa dnes roztrhlo vrece. Klipovú novinku ponúkajú aj Nemci VAN CANTO a to na skladbu The Seller of Souls. Skladba sa bude nachádzať na novom albume Break the Silence, ktorý vyjde 23. septembra. Klip nájdete pod novinkami.

Poliaci HATE sa upísali vydavateľstvu Napalm Records. „Sme naozaj pyšní, že sme našli nového partnera v Napalm Records do ďalšej našej činnosti,“ vyjadril sa k tejto spolupráci frontman kapely ATF Sinner.

Nóri TAAKE vydajú 1. novembra v poradí piaty štúdiový album Noregs Vaapen prostredníctvom labelu Candlelight Records. Album bol produkovaný Bjornarom E. Nilsenom (DEAD TO THIS WORLD, HELHEIM, VULTURE INDUSTRIES) a na nahrávke hosťovali Nocturno Culto (DARKTHRONE), Attila Csihar (MAYHEM) a Demonaz (IMMORTAL). Novinka bude obsahovať 7 nových skladieb.

Američania LEVIATHAN dokončili práce na novom albume True Traitor True Whore, ktorý vyjde 8. novembra prostredníctvom Profound Lore Records. O tejto nahrávke sa v kuloároch povráva ako o najkontroverznejšom albume tohto roka. Nový album bude obsahovať 8 skladieb.

Talianska black/thrashová kapela NECRODEATH vydá v októbri nový album Idiosyncrasy, ktorý sa dostane na pulty obchodov vďaka vydavateľstvu Scarlet Records.

V týchto dňom sa na pulty kníhkupectiev dostáva etiópsky cestopis z pera a objektívu Martinčana Pavla Hiraxa Baričáka. Kniha Etiópia – Vysoká škola neočakávania ponúka 230 fotografií z krajiny, v ktorej podľa autora kto nebol, nikdy necestoval. Sám autor túto krajinu charakterizuje takto: Etiópia je krajina extrémnych paradoxov. Ježiško je tam čierny, Mária vyhlásená za svätú a celým srdcom rešpektovaná, 65 % obyvateľov sú ortodoxní kresťania – neuznávajú Vatikán (pápeža áno), okrem svätej trojice otec, syn a duch svätý majú aj druhú trinity: svätý Michael, Rafael a Gabriel. Disponujú dvomi časmi a najmä vládou, ktorej je lepšie ovládať zúboženú a nevedomú masu. Napriek teplu (sme 10˚ nad rovníkom) pijú strašne málo vody, jedia veľa mäsa a minimum zeleniny, takže podľa tipov našich „moderných“ časopisov radiacich nám zdravý životný štýl by mali byť už dávno mŕtvi. Napriek tomu sú obyvatelia tejto druhej najľudnatejšej krajiny Afriky pokorní a zmierení. Nerozmýšľajú nad zajtrajškom (ich jazyk neobsahuje ani len budúci čas), žijú v ťažkej prítomnosti. Ezoterikmi tak mystifikovaný rok 2012 ich na celej čiare míňa, pretože prijímajú svoj životný údel s pokojným a čistým srdcom. Svet má teda po Baričákovom veľmi dobre prijatom panamsko-kostarickom cestopise Úcta k prírode a úsmev ako dar a novozélandskom foto-poetopise Nový Zéland tretí počin venovaný jeho potulkám svetom. – Tlačová správa