METALLICA A LOU REED PONÚKAJÚ PRVÚ OCHUTNÁVKU Z ALBUMU LULU

METALLICA a LOU REED zverejnili prvú ochutnávku z pripravovaného albumu Lulu. DARK FUNERAL už nepatria pod vydavateľstvo Regain Records. Liv Kristine (LEAVES EYES) odohrá špeciálny sólo koncert. AS I LAY DYING vydajú kompiláciu k 10. výročiu kapely. ELVENKING oslávia 10 rokov od vydania debutového albumu na turné. Mike Muir (SUICIDAL TENDENCIES) vydá nový album pod hlavičkou CYCO MIKO. THE ROTTED okomentovali nové skladby. Američania ABSU už čoskoro vydajú nový album.
METALLICA a LOU REED zverejnili prvú krátku ukážku z nového albumu Lulu. Audio ukážku nájdete pod dnešnými novinkami. Okrem toho zverejnili aj artwork k novému albumu, ktorý takisto nájdete pod dnešnými novinkami. My ešte pripomíname, že Lulu vyjde 31. októbra prostredníctvom Universal Music.

Lord Ahriman z DARK FUNERAL potvrdil, že kapela odišla od vydavateľstva Regain Records. Lord Ahriman oznámil, že v súčasnosti už kapela podpísala zmluvu s novým vydavateľstvom, ale keďže rokovania o zmluve ešte prebiehajú, meno labelu nechcú zatiaľ zverejniť. 

Liv Kristine (LEAVES EYES) oznámila, že odohrá jeden sólový a špeciálny koncert. Ten sa uskutoční 2. decembra v nemeckom meste Nagold a bude sa volať One Night with Liv Kristine. Nórska speváčka na tomto koncerte predstaví množstvo vlastných skladieb a špeciálne cover verzie svojich songov, ktoré nahrala s kapelami THEATRE OF TRAGEDY a LEAVES EYES. Návštevníci koncertu budú vraj mať možnosť vypočuť si aj nikdy nevydané a nezverejnené skladby od Liv.

Američania AS I LAY DYING vydajú v rámci osláv 10. výročia kapely výberovú kompiláciu Decas, ktorá bude obsahovať rôzne rarity, cover verzie, a nikdy nevydané skladby. Album vyjde 8. novembra a dokopy bude obsahovať 8 skladieb.

Taliani ELVENKING oslávia 10. výročie od vydania prvého albumu Heathenreel na turné, ktoré nazvali 10 Years In Heathenry Tour. Turné je naplánované od októbra do januára a zatiaľ kapela potvrdila sedem koncertných miest. Tie však budú postupne pribúdať. Slovenská a česká zastávka tam zatiaľ nefiguruje. 

Frontman SUICIDAL TENDENCIES Mike Muir vydá pod hlavičkou CYCO MIKO album The Mad Mad Muir Musical Tour, na ktorom bude 14 skladieb. Okrem nových skladieb bude nahrávka obsahovať aj pár nikdy nevydaných songov od kapely INFECTIOUS GROOVES.

THE ROTTED vydajú 31. októbra prostredníctvom Candlelight Records nový album Ad Nauseam. Novinka bude obsahovať 11 skladieb, ktoré okomentovala samotná kapela vo videu, ktoré nájdete pod novinkami.

Nový album od Američanov ABSU s názvom Abzu vyjde 4. októbra prostredníctvom Candlelight Records.