MOONSPELL NA BUDÚCOROČNOM WACKENE, MEGADETH TOČIA KLIP

MOONSPELL sa predstavia na Wackene 2012 so symfonickým orchestrom. MEGADETH nahrávali nový videoklip. Bol natočený dokument o kapele MINISTRY. PAIN odstali zlatú platňu za album Nothing Remains The Same (2002). Bubeník Neil Peart (RUSH) vydá inštruktážne DVD. Švédi DEMONICAL sa v rámci turné predstavia až dvakrát na Slovensku. RAGNAROK odišli od labelu Regain Records.
Pred prá dňami sme vás informovali o potvrdených kapelách na budúcoročný festival Wacken Open Air a včera pribudla ďalšia. Portugalčania MOONSPELL. Kaperla však odohrá špeciálne vystúpenie s orchestrom! Koncert bude odohraný na podporu nového albumu, ktorý je zatiaľ zahalený rúškom tajomstva.

MEGADETH natáčali počas uplynulej soboty v Kalifornni videoklip ku novej skladbe Public Enemy No. 1. Videoklip by mal byť spracovaný podľa starých westernov. My ešte dodáme, že skladba Public Enemy No. 1 sa bude nachádzať na novom albume TH1RT3EN.

Na festivale CMJ Music Festival 19. októbra bude premiérovo premietaný dokumentárny film o kapele MINISTRY nazvaný Fix: The Ministry Movie. Dokumentárny film bude rozprávať príbeh kapely z roku 1996, kedy boli na turné Sphinctour a kapela vás vtiahne do zákulisia ich života na turné v tom období. Dokument režíroval Douglas Freel.  

Album Nothing Remains The Same (2002) od švédskych PAIN dostal doma vo Švédsku zlatú platňu za 30 tisíc predaných nosičov. Pod novinkami nájdete fotku Petra Tägtrgena so zlatou platňou. Švédska hudobná organizácia, ktorá udeľuje zlaté platne pozmenila od roku 2002 pravidlá. Do roku 2002 musel interpret predať 40 tisíc kusov, aby získal zlatú platňu a po roku 2002 mu na zisk platne stačí 20 tisíc predaných nosičov.

Holandská heavy rocková kapela AUTUMN vydá 7. novembra prostredníctvom Metal Blade Records v poradí piaty štúdiový album Cold Comfort. Novinka bude obsahovať 9 skladieb, digipacková verzia ešte o dve viac.

Bubeník Neil Peart (RUSH) vydá 14. októbra inštruktážne DVD Taking Center Stage: A Lifetime of Live Performance. DVD sa dostane na pulty obchodov vďaka spoločnosti Hudson Music.

Švédska death metalová kapela DEMONICAL chystá druhú časť svojho turné nazvanú Eastern Death Infernal Tour 2011. V rámci tohto turné sa kapela predstaví na Slovensku až dvakrát! Najskôr 31. októbra v nitrianskom klube NaoZZaY a potom 8. novembra v bratislavskom Randal Clube. V Bratislave, ale kapela vystúpi spoločne s krajanmi VOMITORY a s Holanďanmi PROSTITUTE DISFIGUREMENT. DEMONICAL zavítajú aj do Česka a to o deň neskôr, kedy vystúpia v Brne.

Jednou z ďalších kapiel, ktorá opúšťa vydavateľstvo Regain Records sú nórski blackáči RAGNAROK. Kaúpela v súčasnoti hľadá nový label a záujemcovia sa môžu hlásiť na mail: patriciathomas@btinternet.com.  Ktovie, čo sa deje s týmto vydavateľstvom, keď ho opúšťa čoraz viac kapiel…