NOVINKÁM DOMINUJÚ SPRÁVY Z TÁBOROV ACCEPT, KORN A SLIPKNOT

ACCEPT začali pracovať na novom albume, ktorý by mal vyjsť na jar 2012. KORN vydajú 10. štúdiový album. SLIPKNOT vydajú špeciálnu verziu prelomového albumu Iowa. Nový album od BIOHAZARD vyjde v januári 2012. IN FLAMES zverejnili video trailer k nadchádzajúcemu turné. VENOM zverejnili artwork nového materiálu. Mesto Snina povolilo uskutočnenie ďalšieho ročníka festivalu Rock pod Sninským kameňom. Nový album EX DEO vyjde až v auguste 2012. SWALLOW THE SUN začali pracovať na novom albume. DODHEIMSGARD sú bez speváka.
Po comebackovom albume Blood of the Nations nastal čas na ďalšiu novú radovku od ACCEPT. Kapela sa v súčasnej dobe venuje písaniu materiálu pre nový album, ktorý by mal vyjsť niekedy na jar 2012. Producentskú taktovku si vzal na starosti opäť Andy Sneap (MEGADETH, EXODUS, NEVERMORE, ARCH ENEMY). „Spolupráca ACCEPT a Andyho Sneapa sa ukázala na Blood of the Nations ako perfektná a my sme radi, že bude pokračovať aj ďalej. Andy je nielen úžasný a plodný producent, ale aj náš dobrý priateľ , ktorý je už dlho členom rodiny ACCEPT,“ nechal sa počuť o tejto staronovej spolupráci gitarista Wolf Hofmann.

Američania KORN prezradili, že 6. decembra vydajú svoj desiaty štúdiový album, ktorému dali názov The Path of Totality. Novinka vyjde prostredníctvom Roadrunner Records. Kapela prezradila, že sa novinka nebude podobať na žiadny doterajší album KORNu. The Path of Totality bude experimentálnym albumom, kde kapela objavuje nové „územia.“ Preto aj kapela samotná očakáva mierny šok pre sklaných fanúšikov. Na novinek kapela pracovala s výraznými a uznávanými producentskými menami v oblasti elektronickej hudby a dubstep. Nechajme sa teda prekvapiť, čo to bude. Artwork k novinke nájdete pod dnešnými správičkami.

Už je tomu 10 rokov, čo vyšiel legendárny albumo Iowa od SLIPKNOT. Kapela sa rozhodla, že práve pri tejto príležitosti 10. výročia vydá špeciálnu pamiatkovú verziu tohto albumu. Okrem pôvodnej albumovej verzii (navyše tam bude bonusový remix skladby My Plague), bude nová Iowa obsahovať aj množstvo bonusových materiálov. Druhý disk bude obsahovať kompletné live vystúpenie kapely, ktoré odohrala v roku 2002 na akcii Disasterpieces v Londýne. Tretí disk bude obsahovať film o kapele, ktorý režíroval M. Shawn Crahan a ten bude obsahovať nikdy nevidené a nevydané rozhovory a zábery zo zákulisia. Okrem toho bude tretí disk obsahovať dva videoklipy a dve live verzie skladieb The Heretic Anthem a People – Shit. Artwork k tejto špeciálnej verzii Iowa nájdete pod dnešnými novinkami.

BIOHAZARD opäť predlžujú, už aj tak dlhé čakanie na nový album Reborn In Defiance. Nový album vyjde nakoniec 20. januára 2012. Novinka bude posledným albumom s Evanom Seinfeldom, ktorý už nie je členom kapely a BIOHAZARD za neho momentálne hľadajú náhradu.

IN FLAMES zverejnili videotrailer k nadchádzajúcemu turné, v rámci, ktorého sa predstavia aj u nás v Bratislave a taktiež v Zlíne a Prahe. Trailer nájdete pod dnešnými novinkami.

Artwork k novému albumu Fallen Angels zverejnili Briti VENOM. Novinka sa na pulty obchodov dostane 28. novembra vďaka vydavateľstvu Spinefarm Records/Universal a bude na nej 13 skladieb. Artwork k novému materiálu nájdete pod novinkami.

Priaznivci festivalu Rock pod kameňom zbystrite pozornosť. Mestskí poslanci v Snine schválili po počiatočných problémoch pokračovanie tohto festivalu aj v budúcom roku. Takže už je potvrdené, že jubilejný 10. ročník festivalu Rock pod kameňom dostal zelenú a uskutoční sa!

Podľa facebookovských a twitterovských stránok kapely EX DEO, nový album Caligula vyjde 31. augusta 2012. Tento tátum si kapela nezvolila náhodne, pretože presne vtedy bude 2000. výročie narodenia Caligulu.

Fíni SWALLOW THE SUN začali v štúdiách Drumforest vo Fínsku nahrávať nový materiál na piaty dlhohrajúci album. Zatiaľ bezmenná novinka by sa mala dostať na pulty obchodov 1. februára prostredníctvom Spinefarm Records. Kapela bude spolupracovať na novom albume s legendárnym fínskym zvukovým inžinierom Mikkom Karmilom, ktorý spolupracoval s kapelami ako AMORPHIS, SENTENCED alebo CHILDREN OF BODOM.

Spevák Kvohst oznámil, že odchádza od kapely DODHEIMSGARD. Dôvod jeho rozhodnutia nie je známy, ale vraj zvyšok kapely s tým oboznámil, už po poslednom letnom vystúpení, že v kapele končí.