DIMMU BORGIR PLÁNUJÚ VYDAŤ NOVÝ ALBUM K 20. VÝROČIU KAPELY

DIMMU BORGIR majú dostatok materiálu na plánovanú novinku. WITHIN TEMPTATION majú nového gitaristu, ktorý dočasne nahradí Roberta Westerholta. KATATONIA znovu vydá EP z roku 1995. Vyšetrovanie smrti Janiho Lanea (WARRANT) potvrdilo, že príčinou jeho úmrtia bola otrava alkoholom. HAMMERFALL a VICIOUS RUMORS sa predstavia na spoločnom turné, ktoré zavíta aj na Slovensko a aj do Čiech. Spevák BRING ME THE HORIZON bol napadnutý fanúšikmi na pódiu. KVELERTAK majú nový videoklip. SPINESHANK zverejnili lyrické video na novú skladbu.
Na svojej facebookovskej stránke zverejnili DIMMU BORGIR informáciu, že sa kapela párkrát stretla vo svojom štúdiu a že majú veľa nového materiálu pre pripravovaný album, ktorý vyjde pri príležitosti 20. výročia tejto  kapely. Ďalšie informácie kapela zatiaľ nezverejnila.

WITHIN TEMPTATION hlásia zaujímavú zmenu v zostave. Gitarista Robert Westerholt sa na nejaký čas zameria na iné, bližšie nešpecifikované činnosti v kapele. Na jeho miesto dočasne nastúpi Stefan Helleblad, ktorý s kapelou už spolupracuje v zákulisí viacero rokov, presnejšie spolupracoval s kapelou na posledných troch albumoch a podľa slov samotných členov WITHIN TEMPTATION je aj veľmi nadaným gitaristom a teraz sa o tom budú môcť presvedčiť aj fanúšikovia.

Švédska kapela KATATONIA sa rozhodla znovu vydať EP For Funerals to Come z roku 1995, ktorý by mal vyjsť 7. novembra prostredníctvom Peaceville Records. Okrem kalsickej verzie EP bude toto vydanie obsahovať ešte aj dve bonusové skladby Black Erotica a Love of the Swan.

Server TMZ.com zverejnil príčinu smrti frontmana WARRANT Janiho Lanea. Lane zomrel v hotelovej izbe v Kalifornii 11. augusta. Vyšetrovanie preukázalo, že Laneovou príčinou smrti bola akútna otrava etanolom, teda zjednodušene napísané otrava alkoholom.

Americká power metalová kapela VICIOUS RUMORS sa pripravuje na spoločné turné s kapelou HAMMERFALL. Spoločne s HAMMERFALL a VICIOUS RUMORS sa fanúšikom predstavia aj kapely RIOT, AMARANTHE a DEATH DESTRUCTION. Toto turné neobíde ani naše územie. Najprv sa kapely predstavia 13. novembra v Prahe a 27. novembra zavítajú do Trenčína.

Frontman BRING ME THE HORIZON Oli Sykes bol napadnutý fanúšikom na pódiu počas ich koncertu v Salt Lake City, ktorý kapela odohrala 3. októbra. Sykes sa rozlúčil s publikom a vtedy niektorí z „fanúšikov“ hodili do jedného z členov kapely fľaše. Sykes potom vyzval tých, ktorí hodili fľaše, nech vyjdu na scénu a riešia veci osobne. Nato zareagovalo pár fanúšikov a strhla sa mela. Pod novinkami vám ponúkame fanúšikovské video z tohto incidentu.

Novým klipom sa prezentujú Nóri KVELERTAK. Ten je na skladbu Blodtorst a vy ho nájdete pod dnešnými novinkami.

Znovuzrodená kapela SPINESHANK plánuje nabudúci rok vydať v poradí štvrtý album Anger Denial Acceptance. Kapela teraz zverejnila lyrické video na skladbu Murder Suicide, ktoré nájdete pod dnešnými novinkami.