ZÁBERY Z NAHRÁVANIA NOVINKY NIGHTWISH, RUNNING WILD SÚ SPÄŤ

NIGHTWISH zverejnili zábery z nahrávania nového albumu. RUNNING WILD sú späť a na jar 2012 vydajú nový album. Podľa ankety britského časopisu Metal Hammer je najlepším debutovým albumom za posledných 25 rokov rovnomenný album od SLIPKNOT. RHAPSODY OF FIRE zverejnili prvú oficiálnu fotografiu novej zostavy. Vydanie CD/DVD Live at Wacken od GOD SEED sa odkladá na neurčito. Nóri SHINING zverejnili video z pripravovaného DVD. Rakúšania THE SORROW podpísali zmluvu s vydavateľstvom Napalm Records.
NIGHTWISH zverejnili dvoj minútové video z nahrávania albumu Imaginaerum. Dlho očakávaná novinka vyjde 30. novembra prostredníctvom gigantického vydavateľstva Nuclear Blast. Imaginaerum bude obsahovať 13 skladieb so stopážou necelých 75 minút. Video z natáčania albumu nájdete pod dnešnými novinkami.

Potešujúca správa prišla z tábora RUNNING WILD. Kapela Rolfa Kaspareka prezradila, že v apríli 2012 vydá nový album Shadowmaker prostredníctvom SPV/Steamhammer. Táto správa je o to prekvapujúcejšia, že v roku 2009 odohrala kapela rozlúčkový koncert na Wackene, z ktorého natočila DVD The Final Jolly Roger. Podľa slov samotného Kaspareka, vtedy keď ukladal kapelu k ľadu, tak to myslel úprimne, pretože bol zo všetkého vyčerpaný, no v kútiku duše si vraj nikdy nevedel predstaviť svoj život bez skladania nového materiálu. Pri písaní štyroch nových skladieb na album best off v sebe opäť objavil chuť do písania a odtiaľ vraj už len bol krôčik k vytvoreniu nového materiálu.

Britský časopis Metal Hammer uskutočnil čitateľskú anketu o najlepší debutový album za posledných 25 rokov. Ankety sa zúčastnilo vyše 16 tisíc čitateľov a za najlepší debutový album zvolili rovnomenný debut kapela SLIPKNOT z roku 1999. Druhé miesto obsadil rovnomenný debut KORN a tretie miesto obsadila nahrávaka Appetite For Destruction od GUNS N ROSES. Ďalšie poradie: 4. RAMMSTEIN – Herzeleid, 5. PANTERA – Cowboys From Hell, 6. SYSTEM OF A DOWN – System of a Down, 7. LINKIN PARK – Hybrid Theory, 8. MACHINE HEAD – Burn My Eyes, 9. BULLET FOR MY VALENTINE – The Poison, 10. RAGE AGAINST THE MACHINE – Rage Against the Machine.

Už dávnejšie sme vás informovali o rozdelení spoločných ciest Alexa Staropoliho (RHAPSODY OF FIRE) a Lucu Turilliho, ktorý si založil kapelu RHAPSODY. Staropoliovci sú zatiaľ rýchlejší a zverejnili prvú oficiálnu promo fotku svojej kapely, ktorú nájdete pod dnešnými novinkami. My šete doplníme, že nová zostava RHAPSODY OF FIRE vyzerá takto: Fabio Lione – vokály, Alex Staropoli – klávesy, Roberto De Micheli – gitara, Tom Hess – gitara, Oliver Holzwarth – basgitara a Alex Holzwarth – bicie.

Vydavateľstvo Indie Recordings oznámilo, že musí počkať s vydaním CD/DVD Live at Wacken od Nórov GOD SEED. Vydavateľstvo sa ospravedlňuje za prípadné ťažkosti, ktoré môže spôsobiť posunutý dátum vydania tohto CD/DVD. Zároveň dúfa, že čoskoro prinesie aktualizáciu týkajúcu sa vydania materiálu. 

Nóri SHINING vydajú 11. novembra svoje prvé DVD Live Blackjazz, ktorého produkciu si vzal na starosti samotný frontman kapely Munkeby. Kapela zverejnila video z tohto DVD, ktoré nájdete pod dnešnými novinkami.

Rakúšania THE SORROW sa upísali vydavateľstvu Napalm Records. Kapela momentálne dokončuje práce na štvrtom štúdiovom albume, ktorý im vydá už nový vydavateľ začiatkom budúceho roka.