HYPOCRISY ZAČÍNAJÚ S PRÍPRAVOU NOVÉHO ALBUMU

HYPOCRISY píšu texty pre nový album. Bývalý gitarista AFTER FOREVER s vlastným projektom. DARK TRANQUILITY potvrdili účasť na Metalfeste 2012. ANTHRAX žaluje ich bývalý spevák.
Švédska formácia HYPOCRISY oznámila, že začala s prípravou nového albumu. Tieto prípravy však zaberú dosť dlhý čas a novinky sa až tak skoro nedočkáme. Členovia kapely zatiaľ pracujú na textoch pre piesne a do štúdia plánujú nastúpiť až na jeseň budúceho roka. Gitarista Mikael Hedlunda sa vyjadril: "Ešte je skoro vyjadrovať sa k tomu, ako bude znieť nový album. Jediné čo môžem povedať je, že nepôjde o žiadnu zmenu štýlu a bude to klasický nekompromisný album, aký môžete od HYPOCRISY čakať. Nejaký materiál už máme pripravený a už sa tešíme na nahrávanie v štúdiu, aj keď ešte presne nevieme kedy to bude. Veríme, že sa nám to podarí po lete, v ktorom máme naplánovaných veľa koncertov vrátane Metalfestu."

SANDER GOMMANS, bývalý gitarista formácie AFTER FOREVER, v ktorej za mikrofónom hviezdila Floor Jansen, sa rozhodol pokračovať vo vlastnom projekte s názvom HDK. Jeho prvým počinom bol album System Overload, ktorý vydal vo februári 2009. Sander si tentokrát na pomoc zobral holandského metalového speváka Geerta Kroesa (DEAD MAN´S CURSE). Sander sa vyjadril, že tento album je oveľa agresívnejší a experimentálny ako materiály, na ktorých pracoval doteraz. Názov nového albumu a dátum vydania zatiaľ nie sú známe.

Švédska death metalová formácia DARK TRANQUILITY potvrdila účasť na európskom putovnom festivale Metalfest 2012. Pridajú sa tak ku kapelám ako ALESTORM, BEHEMOTH, BLIND GUARDIAN, ENSIFERUM, HYPOCRISY, IN EXTREMO, KREATOR a ďalším. Metalfest štartuje v posledný májový deň v rakúskom Miningu a končí deviateho júna v Plzni. Medzitým sa kapely predstavia napríklad aj v Miláne, či v Zadare.

Bývalý spevák legendárnej formácie ANTHRAX Dan Nelson sa rozhodol žalovať svojich bývalých kolegov z kapely o 2,65 milióna dolárov. Dôvodom žaloby má byť zavádzanie basáka a bubeníka kapely ohľadom odchodu Nelsona z kapely. Oficiálne stanovisko týchto členov kapely vtedy hovorilo o náhlom odchode Nelsona z kapely pre chorobu. Bubeník Charlie Benante navyše nedávno označil Nelsona za násilníka. Bývalý frontman žaluje kapelu za ujmu na úcte, strate reputácie a navyše aj za ušlý zisk, pretože Nelson sčasti spolupracoval na poslednom albume Worship Music, no nedočkal sa žiadnej finančnej odmeny.