HORÚCE NOVINKY Z TÁBOROV SLAYER, STRATOVARIUS A GOTTHARD

Podľa Davea Lombarda SLAYER začínajú pracovať na novom albume. STRATOVARIUS natáčali sobotný koncert pre účely vydania DVD. GOTTHARD oznámili meno nového speváka. Liv Kristine (LEAVES EYES, ex – THEATRE OF TRAGEDY)  začala pracovať na novej sólovke. Anneke Van Giersbergen (AGUA DE ANNIQUE, ex-THE GATHERING) novú sólovku zas dokončila a vydá ju už v januári. Kultová thrashová kapela PROTECTOR je späť. Nórsko-ukrajinská pop blacková formácia SEMARGL vydá piaty štúdiový album.
Podľa facebookovského profilu bubeníka SLAYER Davea Lombarda, legendárna kapela začala pracovať na novom albume. Lombardo však neprezradil nič viac a ani nič menej. Lombardo ďalej prezradil, že zdravotný stav gitaristu Jeffa Hannemanna sa stále zlepšuje, no ešte stále sa musí Jeff liečiť. Hannemannove zdravotné problémy trvajú už skoro rok, keď ho vlani v januári pravdepodobne pohrýzol pavúk.

Sobotňajší koncert STRATOVARIUS vo fínskom Tampere bolo natáčané pre účely vydania DVD tejto kapely. Koncert v Tampere je v rámci rozlúčkového turné bubeníka Jorga Michaela, ktorý v januári opustí skupinu z osobných dôvodov po 16 rokoch. STRATOVARIUS odohrali na tomto koncerte dokopy 18 skladieb z toho tri boli cover verzie. Bližšie informácie o DVD zatiaľ neboli zverejnené.

Švajčiarski hard rockoví veteráni GOTTHARD zverejnili meno nového speváka! Nástupcom tragicky zosnulého a charizmatického speváka Stevea Leea sa stal Švajčiar Nic Maeder. Do konkurzu na nového speváka GOTTHARD sa prihlásilo množstvo vokalistov, ale kapela si jednohlasne vybrala práve Maedera. „Nic nemá len skvelý hlas, ale je to fantastický muzikant a skvelý človek,“ stojí v oficiálnej správe kapely.

Nórska speváčka Liv Kristine (LEAVES EYES, ex – THEATRE OF TRAGEDY) začala nahrávať svoj štvrtý sólový album. Nová sólovka sa nahráva v Mastersound Studio, ktoré vlastní jej manžel Alexander Krull (ATROCITY, LEAVES EYES). Liv spolupracuje na nových skladbách aj s holandským hudobníkom J.B. van der Walom (ABORTED, DR. DOOM).

Holandská speváčka Anneke Van Giersbergen (AGUA DE ANNIQUE, ex-THE GATHERING) vydá 20. januára sólový album pomenovaný Everything Is Changing. Nová sólovka sa nahrávala v Portugalsku s producentom Danielom Cardosom. Novinka bude obsahovať 12 skladieb.

Kultová nemecká thrash metalová formácia PROTECTOR je späť a dokonca pracuje na novom albume, ktorý bude prvým od roku 1993. Pravda, pôvodným členom kapely ostal iba spevák Martin Missy (naspieval prvé dva albumy zo štyroch), ktorý si k sebe pribral ďalších muzikantov, ktorí sú zo Švédska. V takejto zostave kapela koncertovala už 5 rokov po Škandinávii, Čechách, Taliansku a Nemecku, len sa volali MARTIN MISSY AND THE PROTECTORS. Po dlhších úvahách sa Missy rozhodol opäť oživiť PROTECTOR.

Nórsko-ukrajinská pop blacková formácia SEMARGL prezradila, že ich piaty album sa bude volať Satanic Pop Metal a vyjde začiatkom budúceho roka prostredníctvom vydavateľstva Twilight-Vertrieb. Pod novinkami vám ponúkame aj artwork k tomuto albumu.