HLAVNÉ NOVINKY OD KAPIEL METALLICA, NIGHTWISH A KAMELOT

METALLICA odohrá na nadchádzajúcom festivalovom turné iba skladby z čierneho albumu. NIGHTWISH zverejnili ďalšiu video upútavku pred vydaním nového albumu. KAMELOT zverejnili nový klip a v januári sa zavrú do štúdia, kde budú nahrávať nový album. CARNAL FORGE si dávajú pauzu na dobu neurčitú. TO/DIE/FOR vydajú šiesty album. KVELERTAK budú v hudobnej relácii. EL CACO zverejnili artwork nového albumu.
Legendárna METALLICA prezradila, že na nadchádzajúcom festivalovom turné bude hrať iba skladby z legendárneho a najpredávanejšieho čierneho albumu z roku 1991. METALLICA zatiaľ potvrdila štyri festivalové vystúpenia, kde sa predstaví s týmto zaujímavým playlistom. Legendárna štvorica hudobníkov sa teda predstaví na festivaloch Rock im Park a Rock am Ring, na Downloade a na rakúskom festivale Nova Rock.

Pomaly, ale isto sa blíži očakávaný dátum 30. november, kedy vyjde nový album Imaginaerum od NIGHTWISH. Promo kampaň na zviditeľnenie novinky silnie a tak nám kapela ponúka ďalšiu video upútavku k novému albumu Imaginaerum, ktorú nájdete pod dnešnými novinkami.

Američania KAMELOT zverejnili nový videoklip na skladbu Necropolis, ktorá sa nachádza na ich stále aktuálnom albume Poetry For The Poisoned. KAMELOT momentálne pracujú na na nových skladbách a do štúdia sa chystajú v januári, kde začnú nahrávať novinku spoločne s producentom Saschom Paethom (AVANTASIA, EDGUY). Iste sa pýtate, kto nahradí Roya Khana? Tak na túto otázku nám kapela dá odpoveď vraj už čoskoro.

Basák Lars Lindén oznámil, že thrasheri CARNAL FORGE si dávajú na neurčitý čas pauzu. Dôvodom pauzy sú rôzne hudobné projekty ostatných členov kapely.

Fínski gothici TO/DIE/FOR vydajú svoj šiesty štúdiový album Samsara 14. januára. Na novinke bude desať nových skladieb.

Parížsky koncert Nórov KVELERTAK, ktorý sa uskutoční 29. novembra bude natáčať francúzsko-nemecká televízia Arte a tieto zábery použije v hudobnej relácii Tracks.

Nový prírastok do rodiny vydavateľstva Indie Recordings kapela EL CACO vydá nový album 27. januára. Novinka dostala názov Hatred, Love & Diagrams, bude na nej 10 skladieb a pod novinkami nájdete jej artwork.