METALLICA A LOU REED NAHRALI SPOLOČNÝ VIDEOKLIP

METALLICA a LOU REED nahrali spoločný videoklip. LAMB OF GOD zverejnili artwork ku chystanej novinke. Festival Rock pod Kameňom zverejnil prvé dve potvrdené kapely. MNEMIC začnú vo februári nahrávať nový album. Fanúšikovia budú môcť hlasovať za kapely, ktoré budú chcieť vidieť na festivale Guttural Gore Grind Mafia v Ostrave. Austrálčania ASTRAL WINTER pracujú na novom albume.
METALLICA a LOU REED zverejnili videoklip ku skladbe The View z ich spoločného albumu Lulu. Videoklip režíroval Darren Aronofsky a vy ho nájdete pod dnešnými novinkami.

Američania LAMB OF GOD zverejnili artwork ku chystanej novinke Resolution, ktorá sa objaví na pultoch predajní už 24. januára. Nový album sa nahrával s producentom Joshom Wilburom a bude na ňom 14 skladieb. Pod dnešnými novinkami nájdete spomínaný artwork.

Organizátori sninského festivalu Rock pod Kameňom, ktorí sa uskutoční 10. a 11. augusta 2012,  hlásia prvé mená. Tým prvým je slovenská stálica TUBLATANKA a druhým dánska heavy metalová legenda PRETTY MAIDS, ktorá je už na scéne 30 rokov. PRETTY MAIDS vystúpia na Slovensku vôbec po prvýkrát!  To samozrejme nie je všetko, usporiadatelia naďalej intenzívne rokujú a sľubujú v krátkom čase zverejniť ďalšie zaujímavé mená. Vstupenky na festival Rock pod Kameňom si záujemcovia môžu objednať prostredníctvom formulára na oficiálnej webstránke: www.rockpodkamenom.sk alebo si ich kúpiť priamo v Snine. Prvých 500 lístkov sa predáva za 16 eur, potom sa cena lístkov zvýši. Vlani sa na Sninských rybníkoch predviedli interpreti ako GUANO APES, EDGUY, MIKE TERRANA, SONATA ARCTICA či DIE HAPPY. – Tlačová správa.

Dánska formácia MNEMIC oznámila, že vo februári sa vyberie do štúdia Antfarm, kde začne spoločne s producentom Tue Madsenom (THE HAUNTED, HIMSA, SICK OF IT ALL) nahrávať nový album. Zatiaľ bezmenná novinka by mala vyjsť niekedy v júni 2012 prostredníctvom labelu Nuclear Blast.

V sobotu 18.02. 2012 se ve zbrusu novém ostravském klubu Barrák uskuteční již 4. pokračování tradičního extrémního festivalu GUTTURAL GORE GRIND MAFIA. Letos si můžete dokonce vybrat koho byste nejraději na festivalu viděli v roli zahraničního headlinera, stačí se podívat na facebook event http://www.facebook.com/events/144038502365673/. Za pouhý hlas můžete vyhrát jeden vstup na další akci 17.12. opět v ostravském klubu Barrák X-MASS festival. Zde odzpívá svůj poslední koncert s CRASHPOINT jejich původní zpěvák a dále zahrají ADOR DORATH, G.O.R.E. a CLAWED FOREHEAD. Ale zpět ke GGGMafia festu. Hlasovat můžete pro kapely THE ROTTED (Anglie), LENG TCHE (Belgie), MUCUPURULENT (Německo), DEAD INFECTION (Polsko) a SPLITTER (Švédsko) až do 6.12.2012. Mezi potvrzené kapely patří: GRIDE, SPASM, PSYCHOTIC DESPAIR, EMBOLISM, BOWEL FUCK, FELISHA a AGGRESSIVE TYRANTS. Aby toho nebylo málo, některé kapely chystají speciální show, nebudou chybět chlípní moderátoři, soutěže a luxusní tombola! Vše již brzy přehledně a kompletně na www.myspace.com/gggmafiafest. – Tlačová správa.

Austrálskym black metalistom ASTRAL WINTER vyšiel debutový album Winter Enthroned iba na konci septembra a kapela oznámila, že už pracuje na novom albume. Druhý album kapela pomenovala Forest of Silence. Títo Austrálčania majú naň hotovú už polovicu skladieb. Dátum vydania druhého albumu však zatiaľ neprezradili.