SEPTICFLESH sa vracajú na Gothoom. Novinky hlásia aj ENSIFERUM, ANNIHILATOR, Manson a ďalší

Festival GOTHOOM oznámil ďalšie kapely. ENSIFERUM zverejnili novú skladbu. ANNIHILATOR chystajú nový album. MARILYN MANSON zverejnil nový singel. AT THE GATES s novým gitaristom. STONE SOUR a HAEMORRHAGE majú nové klipy.

SEPTICFLESH

Festival GOTHOOM prezradil ďalšiu várku kapiel pre svoj 9. ročník, ktorý sa uskutoční 5.7. – 7.7.2018. „Do súpisky zaraďujeme aténskych mystikov zo SEPTICFLESH, ktorí prinesú novú šou k vynikajúcemu čerstvému albumu „Codex Omega“ a s ňou symfonický a úderný death metal s nezameniteľnou atmosférou. Silnou atmosférou prekypuje aj nárez od nemeckých MAAT. Tí prepadli kombinovaniu smrtiaceho kovu s orientálnou melodikou. Poriadna staroškolská surovosť, gitary ako motorová píla a hudba drviaca všetko pred sebou ako nekompromisný valec. To sú švédski ENTRAILS, kapela, ktorá síce vznikla v roku 1990, no svoj prvý album vydala až v roku 2010. Na dobré sa oplatí počkať. Na záver by mali zbystriť pozornosť fanúšikovia temnoty a H.P. Lovecrafta. Prídu aj ďalší nemeckí zástupcovia, maskovaní blackmetalisti z CTULU. Tí do čiernej masy prilievajú aj death a thrash metalové prvky. SEPTICFLESH, MAAT, ENTRAILS A CTULU na Gothoome 2018!,“ hlási oficiálna stránka festivalu.

Folk metalisti ENSIFERUM zverejnili novú pieseň „King of Storms“, pochádzajúcu z ich novej radovky „Two Paths“. Tá uzrie svetlo sveta 15. septembra vďaka Metal Blade Records.

Thrash metalová formácia ANNIHILATOR vydá 3. novembra u Neverland Music/Silver Lining Music nový album s názvom „For the Demented“, z ktorého zverejnili aj ochutnávku v podobe songu „Twisted Lobotomy“ podporeného aj videoklipom.

MARILYN MANSON zverejnil nový singel s názvom „We Know Where You Fucking Live“ pochádzajúci z jeho nového albumu „Heaven Upside Down“, ktorý vyjde 6. októbra.

Švédski death metalisti AT THE GATES oznámili, že ich novým gitaristom sa stal Jonas Stålhammar. Ten nahradil Andersa Björlera, ktorý v marci tohto roka odišiel. Okrem toho majú jedenásť nových skladieb. Nahrávanie nového albumu je naplánované na obdobie november 2017 až január 2018.

Kapela STONE SOUR natočila nový videoklip ku skladbe „Rose Red Violent Blue (This Song Is Dumb & So Am I)“ z ich aktuálnej štúdiovky „Hydrograd“.

Patológovia HAEMORRHAGE sa prezentujú novým obrazovým materiálom k songu „We Are the Gore“ z ich rovnomennej novinky. Tá vychádza 6. októbra prostredníctvom Relapse Records.