Brazílčania ANGRA sa v apríli 2018 predstavia po prvýkrát na Slovensku! Zaujme aj špeciálny hosť

V Bratislave a Košiciach vystúpia v apríli 2018 Brazílčania ANGRA, pôjde vôbec o ich prvé koncerty v našej krajine. Skupina sa na Slovensku predstaví v rámci svetového turné k novému albumu.

ANGRA (Bra) – power/progressive metal
OPERATION: MINDCRIME (Usa) – progressive metal

Sobota 7.4.2018, Bratislava – Ateliér Babylon
Nedeľa 8.4.2018, Košice – Collosseum

Pomaly končiaca agentúra EPG prinesie na Slovensko okrem trojhodinovej šou „Pumpkins United“ v podaní legendárnej formácie HELLOWEEN, ešte aj ďalšie koncerty. „Nejde vždy ide odmietnuť dávno rozpracované akcie, takže na trh ešte ako EPG prinášame 3 koncerty, z toho 2 x fantastická ANGRA + Geoff Tate. Organizátorom týchto akcií sa stane „pohrobok“ EPG,“ píše sa vo vyjadrení agentúry.

ANGRA

ANGRA znamená v domorodom preklade „bohyňa“. V celosvetovom meradle  jedna z najúspešnejších brazílskych skupín, vydáva čoskoro ich deviaty album „Omni“. Kapela sľubuje najlepší počin svojej histórie, čo však bude veľmi ťažké dokázať. Pretože všetky predošlé nahrávky kapely držia mimoriadne vysoký štandard a ANGRA sa v podstate hudobne neobmedzuje… Ich hudba sa najlepšie vystihuje priamo slovo „Hudba“. Ak by sme chceli škatuľkovať, ide v jadre o metal, ktorý je správne miešaný etno vplyvmi z domácej Brazílie, symfonickými partmi, precítenými spevmi a zbormi, ale aj ráznymi, niekedy až speed/thrashovými nárezmi a veľkolepými hudobnými výkonmi. Bombastický a aj progresívny metal si po svete získal státisíce priaznivcov, čo skupine umožnilo vystupovanie na najväčších festivaloch tohto žánru po celom svete.

Nový album vychádza koncom roka 2017 a svetové turné „Omni World Tour“ nadviaže na jeho vydanie – v roku 2018. Skupina vznikla v roku 1991 po tom, ako André Matos opustil domovský VIPER a na svojich hudobných štúdiách založil novú kapelu. Ich debut „Angels Cry“ dosiahol len v Japonsku predaj cez 100 000 albumov a zlaté ocenenie. Kariéra kapely neskôr aj napriek personálnym zmenám a interným problémom gradovala a dosahovala aj úspechy v podobe vysokých predajov albumov. Aktuálnym spevákom ANGRA je taliansky slávik Fabio Lione (ex-RHAPSODY OF FIRE), v skupine pôsobí aj pôvodný člen, gitarista Ricardo Comfessori. Druhý, mimoriadne známy gitarista Kiko Loureiro, opustil skupinu prednedávnom kvôli plnému vyťaženiu v multiplatinových MEGADETH.

Na Slovensku sa ANGRA prekvapivo predstaví po prvýkrát a to v oboch metropolách – Bratislave aj Košiciach, 7. a 8. apríla budúceho roku. Koncert bude prierezom doterajšej tvorby, najobľúbenejšie skladby vystrieda aj niekoľko noviniek.

OPERATION: MINDCRIME
Geoff Tate, hlas ktorý je neodmysliteľne spätý s kapelou QUEENSRYCHE. Skupina, ktorá definoval tvár progresívneho metalu v 80. a 90. rokoch a ich opus magnum, album „Operation: Mindcrime“ už navždy ostane zlatými písmenami zapísaný v dejinách rockovej hudby. Práve tento album poslúžil po odchode z materskej kapely pre Geoffa ako nový názov a štart budúcej kariéry. Jeho charizmatický a uhrančivý vokál zaznie v Bratislave, kde sa predstavia spolu s brazílskymi kráľmi melodického metalu – skupinou ANGRA. Avšak, k 30. výročiu albumu „Operation: Mindcrime“, aj Geoff prináša spomienkový koncert na najsilnejšiu éru jeho bývalej kapely QUEENSRYCHE.

Vstupenky si zakúpite v sieti Ticketportal a v miestach konania.

Plagát ku obom slovenským koncertom

Tlačová správa