HLAVNÉ NOVINKY SÚ OD METALLICY, KISS, KREATOR A DESTRUCTION

METALLICA má už napísaných niekoľko skladieb pre nový album. KISS už dokončili nahrávanie novinky Monster. KREATOR sú už v štúdiu a začali nahrávať ďalší album. Práce na novom albume začali aj DESTRUCTION. DRACONIAN hľadajú novú speváčku. Nóri SHINING zverejnili nový klip. Zahynul bývalý basák INCANTATION Joey „Fingers“ Lombard. Z ADRENALINE MOB odišiel basák a gitarista. Taliani PANDEMONIUM vydajú po sedem ročnej odmlke nový album. Thrasheri DEFIANCE ukončili kariéru. Česká kapela ESAZLESA zverejnila nový videoklip. Nóri RIBOZYME zverejnili podrobnosti o novom albume.
Vlani na jeseň začala METALLICA písať nové skladby, ktoré sa objavia na ďalšom štúdiovom albume. Ako prezradil pre časopis Rolling Stone bubeník Lars Ulrich, legendárna kapela má napísaných už 7 až 8 skladieb. Novinku bude opäť produkovať Rick Rubin.

Na oficiálnych stránkach legendárnej kapely KISS prezradil Paul Stanley, že kapela dokončila nahrávanie nového albumu Monster. Podľa Stanleyho slov bude novinka silná, heavy, melodická a epická zároveň. Jej dátum vydania zatiaľ nepoznáme. 

Ďalšia legendárna kapela KREATOR vstúpila do štúdia Studiomega vo Švédsku, kde začala nahrávať nový album. O produkciu sa postará Jens Bogren (AMON AMARTH, OPETH, PARADISE LOST). Zatiaľ bezmenná novinka sa má dostať do obehu na konci jari 2012.

Ďalšia správa je opäť určená najmä pre thrasherov. DESTRUCTION začali práce na novom albume, ktorý vydajú v rámci osláv 30. výročia. Tento album by mal vyjsť niekedy koncom tohto roka.

Švédska gothic/doomová kapela DRACONIAN, ktorá sa v lete predstaví aj na slovenskom festivale Gothoom hľadá po novembrovom odchode Lisy Johansson novú speváčku.

Nóri SHINING zverejnili videoklip ku skladbe Fisheye, ktorý nájdete pod dnešnými novinkami.

Žiaľ dnes vás opäť musíme informovať o úmrtí hudobníka. V utorok 3. januára zomrel bývalý basák INCANTATION Joey „Fingers“ Lombard vo veku 42 rokov. K tejto tragickej udalosti sa vyjadril bubeník kapely Kyle Severn: „Joey bol jeden z najlepších ľudí, akých som kedy stretol….“ Lombard nahral s kapelou INCANTATION tri štúdiové albumy. Príčina smrti nebola zverejnená.

Z americkej kapely ADRENALINE MOB odišli gitarista Rich Ward a basák Paul di Leo. My ešte dodáme, že v tejto kapele pôsobí Mike Portnoy (ex – DREAM THEATER) a spevák Russell Allen (SYMPHONY X).

Po sedemročnej prestávke vydajú Taliania PANDEMONIUM 27. januára nový album nový album The Last Prayer, ktorý vyjde prostredníctvom IceWarrior Records. Podľa tlačovej správy pôjde opäť o mimoriadny epicko/melodický power metalový album. Novinka bude obsahovať 11 nových skladieb.

Kalifornskí thrasheri DEFIANCE oznámili koniec kariéry. Dôvodom je rozpad hudobného priemyslu a kapela sa rozhodla skončiť ešte skôr než prídu o všetky peniaze.

Chebská screamo/postrocková ESAZLESA kapela v těchto dnech zveřejnila videoklip ke skladbě Sobec. O vizuální stránku klipu, námět, kameru i režii se postaral Jan Škop a studio Alcest.cz. Videoklip nájdete pod dnešnými novinkami. – Tlačová správa.

Nová nórska kapela RIBOZYME, ktorá je pod krídlami Indie Recordings prezradila, že nový v poradí už 5. album Presenting the Problem vyjde 10. februára a bude obsahovať 10 nových skladieb. Promo materiály označujú túto kapelu ako fúziu TOOL alebo NINE INCH NAILS.