IRON MAIDEN VYDAJÚ NOVÉ DVD, POZNÁME NÁZOV NOVINKY SOULFLY

IRON MAIDEN vydajú nové live DVD! SOULFLY zverejnili podrobnosti o novom albume. MESHUGGAH zverejnili artwork nového počinu, BELPHEGOR nové live video. ENTHRONED prezradili názov nového albumu. ANVIL opustil po 16 rokoch basgitarista. O nových albumoch informujú Poliaci SPHERE a Maďari NEVERGREEN. Nóri SHINING predsa len neodišli zo Spellemann Awards naprázdno.
IRON MAIDEN vydajú ďalší koncertný záznam. Presnejšie im ho vydá vydavateľstvo EMI už 26. marca. Nový živák sa bude volať En Vivo! a vyjde na Blu-Ray a ako dvoj DVD. Koncert, z ktorého je záznam na tomto DVD sa uskutočnil 10. apríla 2011 v hlavnom meste Chile, teda v Santiagu. Koncert sa odohral na štadióne Estadio Nacional pred viac ako 50 000 fanúšikmi. Tento záznam zachytáva kapelu počas zatiaľ ich posledného koncertného turné Frontier World a zachytáva nádherné okamihy vystúpenia IRON MAIDEN, horlivú šou a energických čilských fanúšikov. Samozrejme, že dojde aj na srdce a dušu kapely, maskota Eddieho. Ale to už predbiehame. Toto DVD bude povinnosťou pre každého skalného fanúšika železnej panny.

A je to tu! SOULFLY prezradili, že v poradí 8. štúdiový album sa bude volať Enslaved a vyjde 13. marca prostredníctvom Roadrunner Records. O produkciu tohto albumu sa postarali Chris „Zeuss“ Harris (SHADOWS FALL, HATEBREED, THE RED CHORD) a  Max Cavalera. Na Enslaved sa bude nachádzať 14 skladieb a nebude chýbať ani už ôsme pokračovanie skladby Soulfly. Novinka bude prvým albumom kapely v novej zostave, ktorá je nasledujúca: Max Cavalera – gitara, spev, Mark Rizzo – gitara a novými členmi sú basák Tony Campos (STATIC X) a bubeník David Kinkade (BORKNAGAR, ARSIS, MALEVOLENT CREATION). Pod dnešnými novinkami nájdete aj artwork nového albumu.

S ďalšími informáciami o novinke prišli Švédi MESHUGGAH. Už 8. album v poradí Koloss vyjde 26. marca prostredníctvom Nuclear Blastu a bude obsahovať desať nových skladieb. Pod novinkami nájdete aj jeho artwork, ktorý bude na originálnom CD v 3D.

Rakúšania BELPHEGOR zverejnili nové live video na skladbu Bondage Goat Zombie, ktorá sa nachádza na rovnomennom albume z roku 2008. Záznam pochádza z nemeckého festivalu Party.San z augusta minulého roka. Video nájdete pod novinkami. 

Belgická black metalová pätica ENTHRONED prezradila, že nový album sa bude volať Obsidium a ten by mal vyjsť už čoskoro.

Kanadskú heavy metalovú legendu ANVIL opúšťa po 16 rokoch basák Glenn Five. Dôvodom jeho odchodu z kapely sú tvorivé rozdiely.

Poľská deathová formácia SPHERE vydá 10. februára druhý štúdiový album Homo Hereticus prostredníctvom vydavateľstva Masterful Records. Novinka však vyjde v limitovanom počte 666 kusov. Na novom albume nájdu fanúšikova 12 skladieb.

Maďarská kapela NEVERGREEN zverejnila nový videoklip ku skladbe Rise, Messiah, ktorý nájdete pod novinkami. NEVERGREEN okrem toho plánujú 28. januára vydať nový album Karmageddon, ktorý bude obsahovať aj bonusové DVD. Kapela pripravila na CD 18 nových skladieb a na DVD nájdu fanúšikovia live záznam z vystúpenia kapely na festivale Gothica v roku 2003.

Včera sme vás informovali o tom, že kapela ARABROT vyhrala metalovú kategóriu na 40. odovzdávaní prestížnych nórskych hudobných cien Spellemann Awards. Dnes vám prinášame informáciu, že cena sa nakoniec ušla aj kapele SHINING, ktorí získali víťazstvo v kategórii Innovator of the Year.