Detaily o novom albume WHITESNAKE. Organizátori Wackenu natočili zaujímavý dokument

WHITESNAKE a ANGRA vydajú nové albumy. Organizátori Wackenu natočili nový dokument o punk rocku. ICED EARTH s novým klipom. BORN OF OSIRIS pracujú na novom albume.

WHITESNAKE

Veteráni WHITESNAKE oznámili, že ich nový album sa zrejme bude volať „Flesh & Blood“. Vyjsť by mal začiatkom budúceho roka u Frontiers Music Srl. „Piesne sú skvelé. Máme osemnásť alebo devätnásť výnimočne pozitívnych a šťavnatých skladieb v štýle WHITESNAKE,  od rockových cez blues až k baladám,“ vyhlásil už skôr v tomto roku David Coverdale pre web Ultimate Classic Rock.

Organizátori Wackenu natočili zaujímavý dokument o žánri punk rock. Tento žáner bol vždy súčasťou tohto gigantického festivalu. „V našom line-upe sme vždy mali punkové kapely,“ hovorí Thomas Jensen, jeden zo zakladateľov Wacken Open Air. Táto hudba bola vždy o tom, aby ste si robili, čo chcete vy, na protest proti politike a sociálnym systémom. Henry Rollins, Charlie Harper, UK SUBS, BETONTOD, KÄRBHOLZ, PYOGENESIS, TV Smith a ďalší rozoberajú v dokumente podobnosť punk rocku a heavy metalu, hovoria o ich prvých stretnutiach so žánrom, o nadšení a energii, ktorá vás oslobodí pri počúvaní tejto hudby. Nižšie nájdete trailer k tomuto dokumentu.

Power metalisti ANGRA vydajú 16. februára u earMUSIC nový album s názvom „Ømni“, z ktorého zverejnili ochutnávku v podobe piesne „Travelers of Time“.

Američania ICED EARTH natočili nový videoklip ku skladbe „Black Flag“, pochádzajúcej z aktuálnej radovky „Incorruptible“.

Deathcoristi BORN OF OSIRIS z USA začali nahrávať zatiaľ nepomenovaný nový album.