MEGADETH chcú v lete nahrávať nový album, Gothoom definitívne uzavrel kapely pre nadchádzajúci ročník

MEGADETH možno začnú v lete pracovať na novom albume. Festival GOTHOOM skompletizoval line-up. SOULFLY ponúkajú prvú ochutnávku novej hudby. ORPHANED LAND teasujú novú skladbu. A PERFECT CIRCLE s novým singlom. SEBASTIEN vydajú nový album. BARDORIAN je nová kapela v stajni Slovak Metal Army.

MEGADETH

Je dosť možné, že MEGADETH sa v polovici roka odoberú do štúdia, aby začali nahrávať pokračovateľa poslednej štúdiovky „Dystopia“. Tento zámer prezradil Dave Mustaine na svojom Twitteri.

Twitter Davea Mustaina

Festival GOTHOOM definitívne uzavrel line-up pre svoj 9. ročník, ktorý sa uskutoční 5.7. – 7.7.2018 v Revištskom Podzámčí. „Tak, prišiel čas uzavrieť našu súpisku a doplníme ju menami z našej domoviny, jej blízkeho okolia a jedným odskokom cez more. Samozrejme, nemôže chýbať tá najviac domáca, organizátorská kapela DOOMAS. S novou zostavou a novým EP v prípravách sa môžeme tešiť na tradične oduševnelú šou. Zo severu dorazia IN TWILIGHT’S EMBRACE. Za svoju 14-ročnú kariéru si prešli viacerými žánrami a v rámci neustáleho vývoja sa momentálne usídlili pri black metale, ktorému nechýba správna dávka melodiky. Zo západu sa dovalia DYSANGELIUM, ktorí predvedú svoju dávku rúhavého a prepracovaného death metalu. Nebudú u nás prvýkrát a preto vieme, že nás čaká kvalitné smrtiace predstavenie. Za názvom ZHI REN sa skrýva írska banda, ktorá má vo svojom strede aj slovenskú krv, keďže tam na gitare hra Pavol Rosa (ex-Bizarre of Brutality). Nová kapela zložená zo skúsených hudobníkov kombinuje množstvo rôznych extrémnych žánrov a na konci z toho vychádza výrazne na groove postavená energická zmes, ktorej nechýba aj určitá dávka nadhľadu. No a kruh sa uzavrie opäť na Slovensku. Stále obľúbenú retro-thrashovú vlnu budú reprezentovať mladí a draví ACID FORCE z Banskej Bystrice. Ich tohtoročný album „Atrocity for the Lust“ je nekompromisnou thrashovou víchricou, ktorá keď zafúka z pódia, málokto to ustojí. DOOMAS, IN TWILIGHT’S EMBRACE, DYSANGELIUM a ACID FORCE na GOTHOOME 2018!,“ hlási oficiálna stránka festivalu.

Kapela SOULFLY už pracuje na zatiaľ nepomenovanom novom albume a na TOMTO ODKAZE ponúka prvú ochutnávku novej muziky. Spomínaný album by mohol vyjsť v lete u Nuclear Blast Records.

Izraelčania ORPHANED LAND teasujú novú pieseň s názvom „We Do Not Resist“ z chystanej štúdiovky „Unsung Prophets & Dead Messiahs“. Tá sa na pulty predajní dostane 26. januára vďaka Century Media Records.

Formácia A PERFECT CIRCLE, v ktorej pôsobí Maynard James Keenan z kapely TOOL, má vonku nový singel „Disillusioned“. Ten by mal byť súčasťou zatiaľ nepomenovaného nástupcu albumu „Emotive“ z roku 2004.

Kapela SEBASTIEN zveřejňuje obal očekávaného třetího alba „Act of Creation“. Nové CD SEBASTIEN vychází celosvětově pod německým labelem, Pride & Joy Music, v pátek 23. února 2018! Obal je opět dílem slovenského grafického studia Dis-Art Design. Album si kapela poprvé ve své historii produkovala sama ve vlastním studiu, Dark Chamber Sounds, za přispění dvou hostujících zpěváků: Apollo Papathanasio (SPIRITUAL BEGGARS, ex-FIREWIND) a Mayo Petranin (SIGNUM REGIS). Kytarovým sólem přispěl spoluhráč George Raina z tuzemské metalové legendy, kapely CITRON, Djordje Erič. Na albu se podílely také dvě vokalistky: Kristýna Dostálová a Vendula Skalová. SEBASTIEN, který má za sebou spolupráci s Tony Martinem (ex-BLACK SABBATH), Amandou Somerville (AVANTASIA), Ailyn Giménez (ex-SIRENIA), Zakem Stevensem (SAVATAGE), Rolandem Grapowem (MASTERPLAN, KREYSON, ex-HELLOWEEN, …produkoval první 2 alba SEBASTIEN), či Fabiem Lione (RHAPSODY, ANGRA), dále dvě evropská turné, hraní s Alicem Cooperem, tři vystoupení na hlavním pódiu MASTERS OF ROCK, nebo účast na kultovním německém WACKEN OPEN AIR, slibuje dosud nejlepší refrény, dynamickou muziku a silné texty – Tlačová správa

SEBASTIEN – Art of Creation

Slovenské vydavateľstvo Slovak Metal Army získalo pod svoje krídla novú kapelu – BARDORIAN. Bardejovčania vypustili do sveta prvú pieseň nazvanú „Malé pravdy“, jej ukážku nájdete pod touto správou.