DREAM THEATER ZVEREJNILI LYRICKÉ VIDEO

DREAM THEATER majú nové lyrické video. NIGHTWISH dostanú na Slovensku zlatú platňu za album Imaginaerum. KATATONIA začne nahrávať nový album. MOONSPELL sa predstavia ne putovnom európskom festivale MetalFest. AUTOPSY už čoskoro vydajú novú kompiláciu. BRING ME THE HORIZON začnú písať nový materiál. Televízia CNN zverejnila krátky dokument o festivale 70 000 Tons of Metal. Holanďania CENTURIAN vydajú nový album po 11 rokoch. VISIONS OF ATLANTIS prezradili názov nového albumu.
DREAM THEATER zverejnili lyrické video ku skladbe Build Me Up, Break Me Down, ktorú isto poznáte z ich aktuálneho albumu A Dramatic Turn Of Events. Spomínané video nájdete pod dnešnými novinkami.

Album Imaginaerum od NIGHTWISH dostal zlatú platňu na Slovensku a vo Švajčiarsku. Áno, dobre čítate, u nás na Slovensku. Informoval o tom spravodajský server Blabbermouth, ktorý však presný počet predaných nosičov nezverejnil.

Švédska KATATONIA sa chystá už tento pondelok do štúdia, kde začne nahrávať nový album. Podľa vyjadrenia kapely majú hudobníci pripravených 13 skladieb. Ako prvé sa budú nahrávať bicie. Spolupracovať s kapelou bude na tomto albume opäť David Castillo, ktorý s kapelou spolupracoval na albume Night Is The New Day.

Organizátori putovného európskeho festivalu MetalFest potvrdili kapelu MOONSPELL. Títo Portugalčania sa však nepredstavia na všetkých miestach, kde sa MetalFest ukustoční,. Tešiť sa tak na nich môžu fanúšikovia v Rakúsku „západnom“ a „východnom“ Nemecku, Poľsku, Chorvátsku a Švajčiarsku. Slovenskí a českí fanúšikovia, ktorí sa chystajú na tento festival do Plzne smútiť nemusia, pretože MOONSPELL vystúpia v auguste na festivale Brutal Assault.

Legendárna gore grindová formácia AUTOPSY vydá novú kompiláciu All Tomorrows Funeral 28. februára prostredníctvom Peaceville Records. Na tejto nahrávke sa bude nachádzať 22 skladieb, z ktorých 4 budú nové a zvyšných 18 bude na novo nahratých.

Podľa facebookovskej stránky BRING ME THE HORIZON, začne kapela písať nový materiál koncom februára. 

Spravodajská televízia CNN zverejnila na internete krátky dokument z nedávneho originálneho festivalu 70 000 Tons of Metal, ktorý sa koná počas plavby na výletnej lodi. Toto nepochybne zaujímavé video nájdete pod dnešnými novinkami.

Znovuzrodení holandskí deatheri CENTURIAN začnú koncom apríla nahrávať nový album. O zvuk novinky sa postarajú Jo Peeters (ABORTED, HEAVEN SHALL BURN, SEVERE TORTURE) a Ralph Timmermans (MINDPARK). Novinka dostala názov Contra Rationem a vyjde koncom roka prostredníctvom Listenable Records. My ešte dodáme, že to bude prvý štúdiový album CENTURIAN po 11 rokoch.

Názov nového albumu zverejnili aj Rakúšania VISIONS OF ATLANTIS. Nový materiál ponesie názov Ethera a na pulty obchodov by sa mal dostať koncom tohto roka prostredníctvom Napalm Records.