TESTAMENT ZVEREJNILI PODROBNOSTI O NOVOM ALBUME

Podrobnosti o novom albume TESTAMENT. MACHINE HEAD pokračujú v tradícii pozývania fanúšikov pri hraní skladby Aesthetics of Hate. SODOM začali písať nové skladby. Festival Rock pod Sninským kameňom zverejňuje ďalšie kapely. Spevák Brian Johnson (AC/DC) sa zúčastnil sa zúčastnil jedných z najťažších automobilových súťaží na svete Rolex 24. Novinky z tábora WINTERSUN. Poliaci STILLBORN majú nový videoklip.
Poznáme dátum vydania očakávanej novinky The Dark Roots Of Earth od TESTAMENT. Nový album sa dostane na pulty obchodov 27. apríla prostredníctvom vydavateľstva Nuclear Blast. Nový album produkoval uznávaný Andy Sneap (MEGADETH, MACHINE HEAD, ARCH ENEMY). Novinku nabubnoval Gene Hoglan (FEAR FACTORY, STRAPPING YOUNG LAD, ex – DEATH), pretože Paul Bostaph bol vážne zranený. Medzičasom Bostaph oznámil definitívny odchod z kapely. My ešte dodajme, že jednu skladbu na novinke nabubnoval hosť Chris Adler (LAMB OF GOD).

Tak ako sa predčasom objavil na pódiu s MACHINE HEAD pri skladbe Aesthetics of Hate Slovák Peter Oriešek, tak tento krát na ich koncerte v Buffale si s nimi túto hitovku zahral 13 – ročný fanúšik Anthony Potenza. Rob Flynn ho zavolal na pódium na základe transprentu, na ktorom bolo napísané: „Let This 13-Year-Old Play Aesthetics Of Hate With You.“ Fanúšikovské video z tohto okamihu nájdete pod dnešnými novinkami.

Nemeckí thrashoví veteráni SODOM začali v súčasnej dobe písať materiál pre nový album. Jeho nahrávanie by malo prebehnúť v máji. Zatiaľ bezmenná novinka by mala vyjsť na konci leta a potom už kapela plánuje oslavy 30. výročia SODOM.

Prípravy na jubilejný 10. ročník festivalu Rock pod Sninským kameňom sú v plnom prúde a organizátori sú v plnom nasadení. Výsledkom ich snahy je, že spolu s kapelami, ako PRETTY MAIDS a TUBLATANKA vystúpia aj tieto kapely: ELUVEITIE, KORPIKLAANI, SABATON, DOGA, ŠKWOR, ZÓNA A, TRAKTOR. Stále to nie je všetko, v krátkom čase budú zverejnené ďalšie nemenej zaujímavé mená.  Vstupenky v aktuálnej cene 16 € si môžete zakúpiť na oficiálnej stránke festivalu www.rockpodkamenom.sk alebo si ich môžete zakúpiť priamo v Snine. – Tlačová správa.

Spevák Brian Johnson (AC/DC) sa počas uplynulého víkendu zúčastnil jedných z najťažších automobilových súťaží na svete Rolex 24 na trati International Speedway na Floride. Johnson pretekal za tím BMW Riley, odjazdil kompletných 672 kôl a skončil na 32. mieste. Brian venuje zarobené peniaze za tieto 24 hodinové preteky na pomoc deťom postihnutých rakovinou.

Podľa istého fanúšika, ktorý uvádza informácie na facebookovskej stránke kapely WINTERSUN, kontaktoval druhého gitaristu Teemua Mäntysaariho emailom, aby sa dozvedel, ako prebieha príprava avizovaného druhého albumu Time. Ten mu poskytol najčerstvejšie informácie a to konkrétne, že album by mal byť vonku do jesene 2012 (v rozhovore na minuloročnom festivale Tuska kapela uviedla, že ak všetko pôjde ako má, album chcú mať vydaný pred letnými festivalmi a plánujú veľké turné na jeseň). Teemu ďalej uviedol, že práve sa s Jarim Mäenpääom nachádzajú v štúdiu, kde Jari mixuje posledné tracky. Na pripravovaných najbližších koncertoch plánujú hrať viac nových skladieb, pred vydaním albumu poskytnú aj nejaké ochutnávky  z Time a už čoskoro budú k dispozícii aj videá z nahrávania albumu a rôzne pikošky so štúdia. V čase, keď  je kapela skúpa na informácie o novinke je aj táto správa od fanúšika braná ako príjemné osvieženie. Tak dúfajme, že od debutu WINTERSUN – Jari Mäenpää (2004) si vypočujeme novinku Time už tento rok.

Poľská black/deathová kapela STILLBORN nahrala videoklip ku skladbe Stillborn II (Singularities of the Ordinary Vulgar Boor), ktorá pochádza z aktuálneho albumu Los Asesinos del Sur. Videoklip nájdete pod dnešnými novinkami.