SABATON sa prezentujú ďalším klipom. Čerstvé správy hlásia aj MINISTRY, ROTTING CHRIST a ďalší

SABATON a Jonathan Davis sa hlásia s novými klipmi. MINISTRY a ROTTING CHRIST zverejnili nové skladby. POWERWOLF v štúdiu. KAMELOT oznámili dátum vydania nového albumu. BORKNAGAR bez gitaristu. ADACTA zverejnili lyric video a prinášajú podrobnosti o novom albume. ETTERNA nahrali nový klip.

SABATON

Populárna švédska formácia SABATON vypustila do sveta nový videoklip k songu „The Last Stand“ zo stále aktuálneho a rovnomenného albumu, ktorý vyšiel v auguste 2016. Zábery sa natáčali na poslednom turné.

Industrial metaloví MINISTRY zverejnili lyric video k novej skladbe „Wargasm“ z nového albumu „AmeriKKKant“, ktorý vyjde 9. marca prostredníctvom Nuclear Blast Records. Na spomínanom albume figurujú aj štyria hostia, konkrétne DJ Swamp (Beck), Burton C. Bell (FEAR FACTORY), Arabian Prince (N.W.A.) a Lord of the Cello.

Gréci ROTTING CHRIST zverejnili novú skladbu s názvom „I Will Not Serve“ pochádzajúcu z chystanej kompilácie „Their Greatest Spells“. Tá vyjde 23. marca vďaka vydavateľstvu Season of Mist. Obsahovať bude okrem spomínanej novej piesni, výber toho najlepšieho čo ROTTING CHRIST za 30 rokov existencie nahrali.

Jonathan Davis (KORN) sa prezentuje novým videoklipom k singlu „What It Is“. Ten je zároveň aj soundtrackom k filmu „American Satan“, ale hlavne predznamenáva príchod sólového albumu, ktorý by mal uzrieť svetlo sveta na pomedzí jari a leta vďaka Sumerian Records.

Kapela POWERWOLF vstúpila do švédskeho Fascination Street Studios, aby pod producentským drobnohľadom Jensa Bogrena nahrala svoj v poradí siedmy štúdiový album. Zatiaľ bezmenná novinka vyjde tento rok u Napalm Records. Nižšie nájdete aj video zo štúdia.

Power metalisti KAMELOT oznámili, že nový album „The Shadow Theory“ vyjde 6. apríla u Napalm Records a obsahovať bude 13 skladieb. Nižšie nájdete teaser.

Z nórskej kapely BORKNAGAR odišiel dlhoročný gitarista Jens F. Ryland. „Chceli by sme sa mu poďakovať za všetok čas, ktorý sme za posledných 20 rokov zdieľali na pódiách a aj mimo nich. Všetko najlepšie v nasledujúcom úsilí,“ píše sa vo vyhlásení kapely. Ešte dodáme, že kapela pracuje na novom albume, ktorý vyjde koncom tohto alebo začiatkom budúceho roka.

Vo februári vyjde nový, v poradí už piaty album bratislavskej formácie ADACTA s krátkym a výstižným názvom „Zlo“. Nový zárez na pažbe je opäť krokom do nového priestoru, kde gitary objavujú rozšírené možnosti, ktoré ponúkajú nielen crustové ale aj death metalové riffy v kombinácii s typickou epickou a temnou melodikou poháňanou vpred s punkovo prieraznými a neúprosnými bicími. Celú túto mašinériu podporujú basgitarové vyhrávky a drive jej dodáva lyrika, ktorá skúma rôzne formy ľudskej zloby a zdôrazňuje, že skutočné zlo, to sme my – zlo pochádza z nášho vnútra. Prvý singel s lyric videom s názvom „Zabudol som odpúštať“ ADACTA už zverejnila a vy ho nájdete pod touto správou. Album v skutočne dlhohrajúcej minutáži zhruba 41 minút vychádza na vinyle a CD v Čechách a na Slovensku na osvedčenom punkovom labeli Papagajúv Hlasatel records, vo Švédsku u Dark Elk Vinyls, a špeciálne edicíe sa chystajú v Mexiku, Čile a Brazílii. Na podporu albumu vyráža ADACTA na prelome marca a apríla do Brazílie na svoje prvé turné mimo Európy a následne bude počas celého roka 2018 intenzívne koncertovať po Čechách a na Slovensku. – Tlačová správa

Od posledného počinu „My Guidance Home“, ktorý prešovské zoskupenie ETTERNA vypustilo len pred troma mesiacmi, prichádza teraz s videoklipom ku skladbe „Before our Lives“. Videoklip sa natáčal v boxerskom ringu, v priestoroch košického fitness centra MRM. Okrem samotných členov sa v klipe objavia aj wrestleri v maskách, ktorí svojím bojovým vystúpením umocnia celkovú atmosféru klipu. Kapela si razí vlastnú cestu naprieč štýlom a preto aj nová skladba, tak ako ostatné, ktoré doteraz vypustili, má úplne inú štruktúru a charakteristiku. „Before our Lives“ strhne poslucháča už od úvodného chorálu cez power metalové riffy až po hardcorové pasáže, no nezabúda pritom na charakteristický (Etternovský) prejav, v ktorom sa bude niesť aj celý pripravovaný debut. „Tým, že sú skladby rôznorodé, tak verím, že si poslucháč nájde na pripravovanom albume práve tú svoju,“ prezradil spoluzakladajúci člen Feral Inferis. Do vydania CD by chcela skupina okrem iného koncertovať čo najviac a stihnúť natočiť ešte jeden videoklip ku skladbe „Desert Ruins“. – Tlačová správa