TUBLATANKA a CITRON vyrážajú na turné po Čechách a Slovensku, chystajú spoločnú pieseň

Spojenie dvoch hudobných legiend! Tak možno označiť spoločné turné skupín TUBLATANKA a CITRON s názvom „Souboj rebelů!”

Rockové kapely odohrajú 11 koncertov v Českej republike a ďalších 11 na Slovensku. Členovia oboch skupín sa poznajú už vyše 30 rokov a na konte majú mnohé spoločné vystúpenia. Na tohtoročné turné dokonca chystajú spoločnú skladbu – duet Maťa Ďurindu a Láďu Křížka. Nenechajte si ujsť rockový nášup plný energie, turné kapiel TUBLATANKA a CITRON štartuje 6. apríla v Ostrave!

Česká rocková skupina CITRON a obľúbená slovenská TUBLATANKA pripravili pre fanúšikov tretí ročník koncertného turné s názvom „Souboj rebelů”. Členov kapely spája dlhoročné priateľstvo, hudobné legendy sa spoznajú už vyše 30 rokov!

TUBLATANKA

„Absolvovali sme spolu mnohé koncerty v 80-tych rokoch minulého storočia, keď TUBLATANKA a CITRON ešte len začínali. Obe kapely sme koncertovali aj v Moskve v roku 1988 vo veľkej športovej hale v Lužnikách, máme odtiaľ viacero zaujímavých zážitkov…,” prezradil líder Tublatanky Maťo Ďurinda.

„Som nesmierne rád, že práve s Tublatankou ideme ďalšiu časť turné Souboj rebelů, kde sa stretávajú rebelské kapely. A práve Tublatanka je jednou z nich! Sú to naši spolupútnici. Pamätám si, keď sme sa pred 30-timi rokmi stretávali na rovnakých javiskách, keď sme spolu v Bratislave chodili do klubov a keď bola Tublatanka u nás, tak zasa do našich hospod. Začínali sme s nimi a som rád, že práve s nimi teraz pokračujeme ďalej,“ uviedol líder kapely Citron Radim Pařízek.

TUBLATANKA teraz kompletizuje v skúšobni hudobný materiál na nový album, ktorý by mal vyjsť v druhej polovici roku. Na Souboj rebelů tour si pre fanúšikov pripravila prekvapenie v podobe spoločnej skladby!

CITRON

„Nahrávame rockovú baladu, zaspievam si duet so spevákom Citronu Láďom Kŕížkom s názvom „Silní a nezlomní“. Zaspievame ho na polovicu v slovenskom a českom jazyku. Text piesne je o Česko-Slovensku a o priateľstve medzi oboma štátmi a medzi ľudmi žijúcimi v oboch krajinách,“ vysvetľuje Maťo Ďurinda.

Na spoločný duet TUBLATANKA autorsky pripravila dve nové piesne. Nakoniec vybrala skladbu z pera basgitaristu Ďura Topora a dvorného textára Martina Sarvaša, ktorý stál pri zrode skupiny a robil jej dlhoročného manažéra. Duet Maťa Ďurindu a Láďu Krížka zahrajú rockové legendy vo finále koncertov vo všetkých mestách aktuálneho „Souboj rebelů tour”. Česko-slovenské megaturné štartuje českou časťou 6. apríla v Ostrave. V druhej polovici roku sa prenesie na koncertné pódiá na Slovensku. Poctivý rockový nášup plný energie odpália TUBLATANKA a CITRON 5. októbra v Košiciach a následne v ďalších 10-tich slovenských mestách. Vstupenky na „Souboj rebelů Tour 2018” sú v predaji na www.ticketportal.sk, www.ticketportal.cz , www.ticketstream.cz , www.ticketpro.cz, www.mastersofrock.cz a www.ticketlive.cz.

Souboj rebelů Tour 2018

Česká republika

06.04. OSTRAVA, hala Tatran
07.04. PROSTĚJOV, Společenský dům
12.04. ZNOJMO, Sál Dukla
13.04. VELKÉ MEZIŘÍČÍ, Jupiter Club
14.04. BRNO, Sonocentrum
19.04. ČESKÉ BUDĚJOVICE, KD Vltava
20.04. PLZEŇ, hala Lokomotiva
21.04. ZLÍN, hala Euronics
27.04. PRAHA, Malá Sportovní hala
28.04. LIBEREC, Kulturní Dům
02.06. ÚSTÍ NAD LABEM, Letní kino

Slovenská republika

05.10. KOŠICE, Multi Hala
06.10. BARDEJOV, Športová hala
07.10. PREŠOV, PKO Čierny orol
12.10. POPRAD, Aréna  Poprad
13.10. MICHALOVCE, Športová hala
19.10. NITRA, Športová hala Klokočina
20.10. BANSKÁ BYSTRICA , Športová hala Štiavničky
25.10. PRIEVIDZA
26.10. MARTIN, Športová hala Podháj
27.10. TRENČÍN, Mestská športová hala
02.11. BRATISLAVA Hant Aréna

Tlačová správa