METALLICA získa hudobnú Nobelovu cenu, TOOL začnú v marci nahrávať nový album

METALLICA získa ocenenie Polar Music Prize. TOOL by mali v marci začať nahrávať nový album. JUDAS PRIEST zverejnili ochutnávku novej skladby. IHSAHN vydá nový album. BLACK LABEL SOCIETY a SUPERJOINT s novými klipmi.

METALLICA

Legendárna METALLICA si za významný prínos do rozvoja hudby preberie v lete cenu Polar Music Prize, ktorá je považovaná za hudobnú Nobelovku. METALLICA je vôbec prvou metalovou kapelou, ktorá toto ocenenie získa. Odovzdávanie prebehne 14. júna v Štokholme a laureátom okrem toho odovzdajú aj milión švédskych korún. Tie skupina venuje organizácii All Within My Hands, ktorá pomáha komunitám v núdzi so vzdelávaním, darovaním potravín a inými službami. Nižšie nájdete video aj s reakciami jednotlivých členov.

Velikáni TOOL by mali v marci začať nahrávať skutočne dlhoočakávaný nový album. Prezradil to gitarista kapely Adam Jones prostredníctvom svojho Instagramu, kde sa pochválil, že predtým ako v marci začnú nahrávať, predstavili novú muziku Sebastianovi Bachovi a Buzz Osborneovi (MELVINS). Okrem toho sa spevák Maynard James Keenan na svojom Twitteri vyjadril, že „slová a melódie“ sú okrem jednej piesne na sto percent hotové.

Heavy metaloví veteráni JUDAS PRIEST zverejnili (TU) krátku ukážku skladby „Traitors Gate“ z ich novej radovky „Firepower“, ktorá vyjde 9. marca prostredníctvom vydavateľstva Epic Records.

IHSAHN oznámil, že jeho v poradí siedmy album s názvom „Ámr“ vyjde 4. mája prostredníctvom vydavateľstiev Candlelight Records/Spinearm Records. Novinka bude obsahovať 9 skladieb. Nižšie nájdete aj artwork.

IHSAHN – Ámr

Formácia BLACK LABEL SOCIETY nahrala nový videoklip ku skladbe „A Love Unreal“ pochádzajúcej z aktuálnej radovky „Grimmest Hits“.

Kapela SUPERJOINT zverejnila live videoklip k songu „Fuck Your Enemy“. Materiál sa natáčal v New Orleans počas minuloročného turné.