BOHATÉ SPRÁVY OD NIGHTWISH, EUROPE, FEAR FACTORY A ĎALŠÍCH

NIGHTWISH vydajú druhý singel k albumu Imaginaerum. EUROPE oznámili dátum vydania nového albumu. FEAR FACTORY už dokončili aj mixovanie novej dosky. PARADISE LOST zverejnili video z nahrávania novinky Tragic Idol. KORPIKLAANI majú nového huslistu. Dave Lombardo (SLAYER) má nový projekt. Vokály na druhý album EX DEO sú už nahraté. ENSIFERUM prezradili svojich hostí na pripravovanom albume. UNLEASHED zverejnili artwork nového albumu. AS I LAY DYING majú nový klip. BORKNAGAR oznámili meno nového bicmena. RIGOR MORTIS pracujú na novinke. Na záver dnešných mimoriadne bohatých noviniek sa dozviete, čo na vás čaká v novom čísle časopisu Pařát.
NIGHTWISH vydajú 2. marca po Storytime druhý singel z aktuálneho albumu Imaginaerum. Voľba padla na skladbu The Crow, The Owl And The Dove. Singel bude obsahovať tri verzie tejto skladby a síce albumovú verziu piesne, radio edit verziu a inštrumentálnu. Navyše na singli nájdete aj predtým nezverejnenú skladbu The Heart Asks Pleasure First inšpirovanú piesňou z filmu Piano.

EUROPE oznámili dátum vydania nového albumu Bag of Bones. Nový album sa dostane na pulty obchodov 27. apríla prostredníctvom earMusic/Edel.

FEAR FACTORY nezaháľajú a po dokončení nahrávania nového albumu The Industrialist hlásia už hotovo aj s jeho mixom. Presný dátum vydania nového albumu zatiaľ nepoznáme, ale vyjde v priebehu leta.

PARADISE LOST zverejnili video so zábermi z natáčania nového albumu Tragic Idol, ktorý vyjde 24. apríla. Zábery z natáčania novinky nájdete pod dnešnými novinkami.

KORPIKLAANI sa nachádzajú v štúdiu, kde pracujú na novom albume. Ešte pred nahrávaním však prijali do svojich radov nového huslistu Tuomasa Ruonakariho, ktorý bude novinku nahrávať už ako plnohodnotný člen skupiny.

Dave Lombardo (SLAYER) vydá so svojím projektom PHILM debutový album Harmonic 15. mája. Lombardo označuje hudbu PHILM ako experimental post-hardcore.

Maurizio Iacono (KATAKLYSM) oznámil, že dokončil nahrávanie vokálov na album Caligula od svojej druhej kapely EX DEO, ktorá zrušila svoje koncerty v rámci putovného festivalu Paganfest. Dôvodom je predĺženie prác na novom albume EX DEO a dokončovanie DVD kapely KATAKLYSM. Ešte dodáme, že druhý album od EX DEO by mal vyjsť niekedy koncom leta prostredníctvom Napalm Records.

O tom, že ENSIFERUM začali nahrávať sme vás už informovali. Kapela teraz priniesla informáciu, že album bude obsahovať 10 skladieb a na novinke budú hosťovať členovia kapely DIE APOKALYPTISCHEN REITER a legendárny fínsky spevák Vesa-Matti Loiri.

UNLEASHED zverejnili artwork ku chystanej novinke Odalheim, ktorá vyjde 20. apríla prostredníctvom Nuclear Blastu. Album produkoval Fredrik Folkare. Artwork nájdete pod dnešnými novinkami.

AS I LAY DYING majú nové video ku skladbe Paralyzed. Videoklip sa natáčal počas ich vlaňajšieho turné Decade Of Destruction Tour. Videoklip nájdete pod dnešnými novinkami.

Nóri BORKNAGAR majú nového bubeníka. Stal sa ním Baard Kolstad, ktorý hráva naživo aj v projekte ISC VORTEX. Nezabudnite, že nový album Urd vyjde 26. marca prostredníctvom Century Media Records.

Thrashoví veteráni RIGOR MORTIS dokončujú 10 skladieb pre nový album, prvý od roku 1991. Názov albumu a ani jeho vydanie zatiaľ nepoznáme.

Časopis Pařát aktuálně přichází se svým 44. číslem. Jelikož jsou na titulní straně CANNIBAL CORPSE, stěžejní článek je jasný – s Alexem Websterem a Paulem Mazurkiewiczem jsme na 4 stranách zavzpomínali na věci minulé a opřeli se také o novinku Torture. Čerstvě mají alba např. také ASPHYX, NAPALM DEATH nebo PSYCROPTIC, což byl důvod vzít si členy těchto kapel pořádně „na mušku“. BILOCATE pro změnu prozradí důvod zákazu koncertování v rodném Jordánsku, Fenriz z DARKTHRONE zavzpomíná na black metal 80.let, kdy poprvé vyšly čtyři jejich demáče, jež jsou nyní jako komplet posluchačům předkládány v remasterovaných verzích, Matt z EXHUMED představí jednu z největších fanynek kapely – jeho 73 letou babičku (smích) a mnoho mnoho dalšího. Z českého podzemí ve druhém díle zavzpomínáme na MASTERS HAMMER, přiblížíme minulost i současnost Vincenta Venery alias SVATÉHO VINCENTA, pěkně z detailu se podíváme do zákulisí festivalu MetalGate Czech Death fest a mnohé další. Součástí nového Pařátu je také album AVENGER – MCMXCII-MMXII. Jeho název asi hovoří za vše. Stálice českého dark/blacku slaví 20. narozeniny a u té příležitosti nabízí průřez tvorbou. POZOR! Nejedná se klasické best of – všechny skladby byly nahrány znovu, mají zvuk roku 2012 a mezi 17 songy (stopáž 79 minut) se nachází i několik raritek, což znamená nikdy nevydaných skladeb! Krásný booklet je z dílny mistra Deathera. Jelikož je tomu letos 25 let od vydání alba „Scum“ od NAPALM DEATH, jeden z megaplakátů v nekonečné sérii Frontcovers Gallery je věnován právě tomuto albu. Z českých alb metalové historie dochází na Ritual od MASTERS HAMMER. I přes novoroční zdražení skoro všeho a navýšení DPH Pařát zůstává i v roce 2012 na stejné ceně a pořídíte ho za 99 Kč včetně poštovného. – Tlačová správa.