NOVINKY OD DARK TRANQUILLITY, KATAKLYSM ALEBO SUFFOCATION

DARK TRANQUILLITY natočili nový videoklip. KATAKLYSM zverejnili dátum vydania ich nového DVD. SUFFOCATION a PESTILENCE hlásia personálne zmeny. Slováci LUNATIC GODS budú krstiť nový album a hlásia sa aj s ďalšími novinkami. CATTLE DECAPITATION dokončili nahrávanie nového albumu. Nový klip ponúkajú aj EVERY TIME I DIE. AURA NOIR vydali nový singel. Indie Recordings si vzalo pod svoje krídla začínajúcu kapelu OVERTHROW. GAZDASGRIND pracujú na nových skladbách.
DARK TRANQUILLITY nahrali nový videoklip ku skladbe In My Absence, ktorá sa nachádza na stále aktuálnom albume We Are the Void. Videoklip nájdete pod dnešnými novinkami.

KATAKLYSM prezradili, že ich dlho očakávané DVD nazvané Iron Will vyjde 8. mája prostredníctvom Nuclear Blastu. Kapela pracovala na tomto obrazovom materiály dva roky, takže sa fanúšikovia majú načo tešiť.

SUFFOCATION už nepočítajú so službami bubeníka Mikea Smitha. Jeho náhradníkom by sa mal stať Dave Culross (MALEVOLENT CREATION, HATEPLOW). Ako svedčia facebookovské reakcie na Mikea Smitha, oba tábory sa zrejme nerozišli v najlepšom. „Culross bude najslabším článkom kapely, v ždy keď pôsobil v nejakej kapele, tak tá začala upadať a nakoniec sa začali rozpadať aj jej štruktúry,“ vyjadril sa Smith na najväčšej sociálnej sieti.

Personálne zmeny sa udiali aj u holandských deatherov PESTILENCE. Kapela vymenila basáka Jeroena Paula Thesselinga (NUFUTIC, OBSCURA) a bubeníka Yuma van Eekelena (EXIVIOUS, THE NEW DOMINION). Ako oznámil gitarista a vokalista Patrick Mameli obaja muzikanti sa rozhodli intenzívnejšie pracovať na svojich ďalších projektoch. Novými členmi PESTILENCE sa tak stali ostrieľaní borci basák Stephan Fimmers (NECROPHAGIST) a bubeník Tim Yeung (DIVINE HERESY, VITAL REMAINS, HATE ETERNAL).

Martinská violence metal kapela LUNATIC GODS hlási množstvo noviniek. Ich najnovší, šiesty album Vlnobytie vydá začiatkom marca agentúra Duna. Niektoré nové skladby sú už zverejnené na ich bandzone. Krst „Vlnobytia“ prebehne 9. marca v martinskom klube Rock Pub na piatom pokračovaní koncertu venovanom Horárovi (R.I.P.), spevákovi skupín PROTEST a LUNATIC GODS. LUNATIC GODS má konečne aj nové fotky s bubeníkom Svarogom a v polovičke februára taktiež natáčal podklady ku klipu Duša plná ozvien v podzámskom kaštieli nebohého pána Révaja. Kapela sa taktiež dostala do finále o postup na nemecký festival Wacken, takže ju budete môcť vidieť aj 21. apríla v Banskej Bystrici.

Americkí CATTLE DECAPITATION už dokončili nahrávanie nového albumu. Ako prezradila kapela, všetky podrobnosti ako názov albumu, dátum vydania, počet skladieb budú zverejnené v priebehu marca.

Novým videoklipom sa prezentujú aj EVERY TIME I DIE. Klip je ku skladbe Revival Mode, ktorá sa bude nachádzať na novom albume Ex Lives, ktorý vyjde 6. marca prostredníctvom Epitaph Records. Na novom albume bude 11 skladieb a tri bonusy. Klip nájdete pod novinkami.

Nórska formácia AURA NOIR vypustila medzi ľudí ešte pred marcovým vydaním nového Out To Die singel s názvom Abbadon.

Rodina vydavateľstva Indie Recordings sa rozrastá. Tento nórsky label zobral pod svoje krídla štvoricu hudobníkov počúvajúcich na meno OVERTHROW. Nórski mladíci v súčasnosti pracujú na debutovom albume.

Banskobystričania GAZDASGRIND pracujú na nových skladbách. „Podarilo sa nám dokončiť piatu skladbu. Vyzerá to tak, že ďalší album bude zase vzdialenejší grindcoru a bližší death metalu. Ešte zo 3 skladby a môžeme sa pripravovať na nahrávanie. Skladby, ktoré sú otextované a tri z nich majú svoj názov. Zlatá Unca, Zem nikoho a Zlo. Tematicky sú na míle vzdialené od agro-hospodaskych tém, ktoré sme používali v minulosti. Vážne uvažujeme aj o zmene loga kapely a aj celého imidžu. Nový album bude mať na 100 percent nové logo a artwork bude tiež na inú než hospodársku tému. Bude to niečo vážnejšie, tak ako aj témy použité v textoch. Možno je to krok späť, alebo krok vpred, ktovie. To ukáže čas. Jedna vec je istá. Veci robíme tak , ako ich práve cítime a teraz ich cítime takto. Potom sa uvidí ako sa bude situácia vyvíjať ďalej či dostane novú tvár, alebo ostane pri starej,“ stojí v oficiálnom vyhlásení tejto formácie.