Nový album IMMORTAL už v júli, vyjde dokument o Dickinsonovom koncerte v obliehanom Sarajeve

IMMORTAL prezradili podrobnosti o novom albume. NA DVD vyjde dokument o koncerte Bruca Dickinsona v Sarajeve 1994. AMORPHIS s novým klipom. OVERKILL ponúkajú ukážku z nového DVD. SOILWORK v štúdiu. Novinky hlásia aj skupiny CATASTROFY, EUFORY a EXORCIZPHOBIA.

IMMORTAL

Black metalisti IMMORTAL oznámili, že 6. júla im prostredníctvom vydavateľstva Nuclear Blast Records vyjde nový album s názvom „Northern Chaos Gods“. Novinka avizujúca návrat ku koreňom bude obsahovať 8 skladieb s celkovou minutážou 45 minút. O produkciu sa opäť postaral Peter Tägtgren (HYPOCRISY, PAIN). „Sme večne oddaní IMMORTALU a našej hudobnej minulosti. Album je koncepčný a je prvým krokom k rekultivácii našej krutosti a postoja. Vernosť fanúšikom a vlastná hudobná história je veľmi dôležitá. Náš nový album bude čoskoro k dispozícii s piesňami zo samotných brán Blashyrkhu – ríše všetkej temnoty a chladu. Dali sme do toho obrovské množstvo energie a chceli sme dodať to najlepšie. Peter Tägtgren urobil vynikajúcu prácu pri produkcii a mixovaní. Tešíme sa na vydanie a sme nadšení, že sa so všetkými podelíme o náš deviaty štúdiový album,“ povedali vo vyhlásení Demonaz a Horgh.

IMMORTAL – Northern Chaos Gods

Vydavateľstvo Eagle Vision vydá 29. júna na DVD a Blu-ray dokument s názvom „Scream for Me Sarajevo“. Ten je príbehom o koncerte, ktorý v roku 1994 odohral Bruce Dickinson počas vojnového obliehania Sarajeva. Nižšie nájdete aj trailer.

Fíni AMORPHIS natočili nový videoklip k piesni „Wrong Direction“ z ich chystanej radovky „Queen of Time“, ktorá vyjde 18. mája u vydavateľstva Nuclear Blast Records.

Thrash metalisti OVERKILL zverejnili ukážku z nového DVD „Live in Overhausen“ a to v podobe skladby „Thanx for Nothin´“. Spomínané DVD sa nahrávalo 16. apríla 2016 v nemeckom Oberhausene a na pulty predajní sa dostane 18. mája vďaka Nuclear Blast Records.

Švédska formácia SOILWORK sa nachádza v štúdiu Nordic Sound Lab (video na TOMTO ODKAZE), s producentom Thomasom Johanssonom, kde pracuje na nasledovníkovi zatiaľ poslednej radovky „The Ride Majestic“ z roku 2015. Zatiaľ nepomenovaná nahrávka by mala vyjsť na jeseň tohto roka u Nuclear Blast Records.

Bratislavskí zbojníci CATASTROFY sa čoskoro prihlásia o slovo a novým albumom „Besnota“. Ako napísala kapela na svojom facebooku, v súčasnosti sa nahrávka dolaďuje a ak všetko pôjde podľa plánu, cd by mohli byť k dispozícii v druhej polovici mája. Platne v priebehu leta. „Pokračujeme v komiksovom stvárňovaní zbojníckeho sveta. Album vyjde na cd a vinyloch spolu s 24-stránkovým bookletom, z ktorého 8 stránok bude tvoriť nefalšovaný komiksový príbeh o Kazimírovej družine. K vinylu pribudne ešte niečo navyše. To všetko pod krídlami Koňa u Support Underground. Nabušenú formu dotvára nabušený obsah 13 pesničiek (symbolicky, lebo práve existujeme 13 rokov) so zbojníckou, aj nezbojníckou tematikou,“ napísala skupina na svojom facebooku.

CATASTROFY – Besnota

Martinská kapela EUFORY vydá 29. mája druhý štúdiový album nazvaný „Higher and Higher“ prostredníctvom labelu Sliptrick Records, na ktorom nájdu fanúšikovia 9 nový skladieb. Slováci zverejnili ako ochutnávku lyric video ku piesni „What a Shame“.

Po samostatných emisích v podání CATASTROFY a KAAR došlo i na posledního zástupce z tzv. „PISS3“, kterým není nikdo menší, než trutnovská legenda EXORCIZPHOBIA! „Kruh se tak uzavřel a je nutno dodat, že jsme doslova u vytržení z toho, že i tato formace spojila určité období svojí existence právě s naším skromným labelem,“ říkají v Support Underground. Album nazvané „About Us Without Us“ vyšlo po dlouhých šesti letech od svého předchůdce a načasování na letošní rok spojený s významnými milníky naší republiky je více než symbolické. Události předcházející Mnichovské dohodě a následující vývoj musí být udržovány v co nejširším povědomí, jako varování pro nastupující generace. Skupina se aktuálně nachází na evropském tour, čítajícím rovných 18 zastávek – Tlačová správa.